Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport a les escoles en el marc del programa PROA+. PEE Mataró

Escoltar

Suport a les escoles en el marc del programa PROA+. PEE Mataró

Fons: Unió Europea – Next Generation EU

Codi component i inversió del PRTR: C21.I02, Component 21 Modernització i digitalització del sistema educatiu, inclosa l’educació de 0 a 3 anys.

 

finançat ue ngeu.pnggob españa.png logo-ng-article.jpg_2107472095.jpgdrets_socials_h3.jpg

 

Execució de mesures PROA+ a través del Pla Educatiu d’Entorn de Mataró d’acord amb el que estableix l’addenda del Conveni subscrita amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per al curs 2022-2023.

 1. Mentoria Socioeducativa: Projecte EnTàndem. És una mesura d’acompanyament a l’alumnat amb necessitats socioeducatives. És una acció emmarcada en el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats. La persona acompanyant, com a agent experimentat/da, ofereix a la persona a qui acompanya un suport individualitzat, ajuda, orientació i protecció en el procés de desenvolupament acadèmic i personal, i esdevé un referent positiu establint una relació de confiança i suport emocional.

 

 1. Tallers de suport i acompanyament educatiu: en aquesta actuació es contemplen les següents activitats:
 • Reforç educatiu a primària i a secundària: reforç a totes els centres educatius públics de la ciutat, fora de l’horari escolar. Es complementa amb xerrades a les famílies sobre l’acompanyament a les tasques escolar i a l’aprenentatge, així com jornades de portes obertes al recurs.
 • Taller de català per a alumnat nouvingut: Taller de català i coneixement de l’entorn per a alumnat nouvingut de secundària que la llengua materna és no romànica.
 • Casal lingüístic: casal d’estiu de català i de coneixement de l’entorn per a alumnat nouvingut de secundària que té com a llengua d’origen una llengua no romànica.
 • Mostres de teatre a escoles i instituts: treball amb les arts escèniques com a eina pedagògica i de transformació social per a alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n de secundària.
 • Tothom a l’aigua: suport a l’alumnat que realitza, dins l’horari lectiu, activitats de natació i requereix d’un recolzament per problemes motrius.

 

 1. Promoció de les oportunitats educatives més enllà de l’escola: en aquesta actuació es contemplen les activitats següents:
 • Patis oberts: Projecte que consisteix en obrir patis de les escoles fora de l’horari escolar, d’octubre a agost, per a què els infants i joves, de 8 a 18 anys, hi puguin jugar amb monitors/es i educadors/es socials que els proposen, si cal, activitats lúdiques.
 • Esport i Lleure: activitats d’esport i lleure per a infants de 8 a 12 anys que es realitzen els dissabtes pel matí.

 

Pressupost del projecte:

259.845,00 €, desglossats de la manera següent:

 1. Mentoria Socioeducativa: 10.500,00 €
 2. Tallers de suport i acompanyament educatiu: 150.000,00 €
 3. Promoció de les oportunitats educatives més enllà de l’escola: 99.345,00 €

Galeria d'Imatges