Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrelem

Escoltar

Arrelem

Aquest projecte sorgeix de la necessitat detectada des del Servei de Joventut, d'oferir un recurs formatiu al col·lectiu de joves d'entre 18 i 25 anys en situació de vulnerabilitat i que no han tingut accés als recursos formatius i laborals existents al territori.

S'ofereix  una formació continuada en competències bàsiques, instrumentals i laborals que  capaciti als i les participants en termes formatius i per facilitar la seva inserció al mercat laboral. Es treballa des d'una metodologia socioeducativa per reforçar la confiança en si mateixos, fomentar la integració comunitària i fer front a les dificultats contextuals de la realitat  socioeconòmica actual.

 D’altra banda, per aquells joves nouvinguts a la ciutat de Mataró el Servei de Primera Acollida, els ofereix unes hores complementàries de formació,  per tal que complementi els continguts necessaris per poder  l’assolir els coneixement del Mòdul C.

El projecte preveu, per una banda, una intervenció educativa grupal, orientada a millorar la qualitat de vida i facilitar els processos d’emancipació d’aquests joves, així com també una intervenció individual per treballar els seus itineraris personals i adequar els recursos a les necessitats de cada participant.  Aquesta proposta planteja actuar en coordinació amb els recursos que ja existeixen al territori.

S'ha considerat interessant enfocar la part de la formació professionalitzadora en el sector agroecològic, amb l'objectiu de formar els joves al voltant de mètodes i tècniques alternatives i ecològiques d'agricultura, així com per posar en valor, des d'un punt de vista de sostenibilitat i utilitat social, la zona agrícola de les Cinc Sènies de Mataró, en la qual es portarà a terme la part pràctica de la formació.