Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llengua i entorn (famílies)

Escoltar

Llengua i entorn (famílies)

Aquest projecte s’anomena SESSIONS DE CATALÀ adreçades a les FAMÍLIES.

Actualment tenim 15 escoles a la ciutat de Mataró d’educació infantil i primària que duran a terme cursos de català oral i escrit  al llarg del curs escolar. Aquests cursos estan adreçats especialment a pares i mares d’origen estranger que tenen interès a conèixer la llengua catalana.  Aquest projecte és el fruit de la implicació de molts agents i permet a les mares i pares  que porten els fills a l’escola, s’hi puguin quedar durant una hora per fer aquests tallers de llengua catalana.

Creiem que és molt important que els centres educatius continuïn rebent els suports necessaris per desenvolupar els projectes de cohesió amb les famílies i continuar assolint l'equitat educativa. I un dels elements clau és que les famílies coneguin i usin la llengua catalana, que és la vehicular de l'escola.  

Les diferents entitats promotores de les classes de català busquen persones voluntàries, n’organitzen els espais i  fan formació  quant a la metodologia i els continguts que es desenvolupen.

El projecte el coordina el MEM (Moviment Educatiu del Maresme) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, CNL Maresme i Òmnium