Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mediació intercultural

Escoltar

Mediació intercultural

 

A Mataró hi ha actualment empadronades persones que provenen de 122 països diferents, destacant especialment les que provenen del Marroc; de l’Àfrica subsahariana, bàsicament Gàmbia i Senegal; de centre i sud-Amèrica, entre d’altres, Colòmbia, Argentina i Equador; de l’Europa de l’Est i del sud-est asiàtic, majoritàriament Xina.

La mediació intercultural és una eina que permet, en l’àmbit dels serveis públics, facilitar els processos d’integració de les persones nouvingudes mitjançant la traducció lingüística i de codis culturals i l’assessorament als i les professionals que hi treballen i als usuaris/àries que s’hi adrecen.

Disposem d’un equip de mediadors i mediadores que intervenen, a demanda dels serveis municipals o dels serveis públics d’altres administracions, en els àmbits de benestar social, educació, salut i inserció sociolaboral. Els idiomes de treball són: català, castellà, anglès, francès, xinès, àrab, amazic i el mandinga.

Els objectius són:

  • Àmbit de benestar social: promoure l’autonomia de les persones nouvingudes.

  • Àmbit d’educació: afavorir els processos d’inserció socioeducativa dels menors d’origen estranger i la millora de les condicions d’escolarització.

  • Àmbit sanitari: assessorar als i les professionals dels serveis sanitaris per tal e facilitar-los l’atenció als usuaris/àries.

  • Àmbit sociolaboral: promoure la inserció sociolaboral de les persones nouvingudes com a eina per afavorir la seva integració.

Si voleu més informació us podeu adreçar a :

intercultural@ajmataro.cat