Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programa català de refugi

Escoltar

Programa català de refugi

 

Programa català de refugiEl Programa Català de Refugi (PCR), promogut des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, du a terme un programa de mentoria social per a persones refugiades i sol·licitants de protecció internacional.

Aquest projecte és una eina d’intervenció social que propulsa la relació entre persones que, voluntàriament, s’ofereixen per facilitar suporti acompanyament a persones refugiades amb l’objectiu d’aconseguir la seva plena integració i l'autonomia laboral i social.

Tota persona a partir de 25 anys pot ser mentora! El programa de mentoria del PCR crea tàndems de mentoria entre unitats familiars o persones individuals (refugiats/des) amb grups d’acollida (mentors/es) amb el compromís d’ambdues parts mantenir un contacte periòdic (2-4 hores setmanals) durant 8 mesos. Prèviament, les persones seleccionades assistiran a una formació inicial de 12 hores sobre el significat i compromisos de la mentoria, la protecció internacional i d’altres recomanacions d’utilitat.

Les persones interessades a participar en el programa de mentoria del PCR poden enviar un correu a grupsacollida.tsf@gencat.cat indicant les dades personals i de contacte.