Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mentoria lingüística

Escoltar

Mentoria lingüística


La mentoria lingüística és un projecte d'intervenció social que promou l'acompanyament a persones nouvingudes. En un inici aquest projecte va sorgir de necessitats de joves tutelats sols, però davant la demanda que ens va arribar de totes les edats, des del Servei de Primera Acollida, hem decidit obrir-ho a totes les persones nouvingudes que ho sol·licitin.

És un acompanyament lingüístic i social proporcionat per usuaris i usuàries dels casals de gent gran de Mataró que s'ofereixen com a voluntaris i voluntàries a participar en aquest projecte.

La mentoria es compon de dos rols: el del mentor, que és la persona voluntària que escolta, acompanya i dona suport a aquests nouvinguts i el rol del mentorat que és la persona nouvinguda que per manca de xarxa social diversa busquen un referent que els pugui orientar en la ciutat d'acollida, Mataró, i alhora aprendre català i castellà.

Cal destacar que és un projecte intergeneracional que busca posar en valor el bagatge i coneixement de la gent gran, i fomentar la seva activitat a la societat. A més, té com a objectiu trencar amb prejudicis, estereotips culturals i amb l'estigma que es crea al voltant de les persones nouvingudes.

L'activitat de la mentoria és un espai informal que consisteix a compartir experiències i coneixements a través de la comunicació oral. Les persones nouvingues que s'interessen per la mentoria el que volen és posar en pràctica allò que aprenen en l'Escola d'Adults o altres espais de formació formals.

Les mentories tenen una durada d'1 hora a la setmana en l'horari que les dues persones han establert. Aquesta hora és flexible i s'adapta a les necessitats i interessos de la parella.

Tot I que en un inici la demanda era en castellà, s'està treballant per incloure el català. Per això, en l'actualitat oferim parelles lingüístiques tant en castellà com en català amb l'objectiu que totes acabin sent en català.


Aquest projecte està gestionat pel Servei de Primera Acollida de l'Ajuntament de Mataró amb els Casals de Gent Gran.


CONTACTE

acollida@ajmataro.cat

 

 

 

 
mentorats.png