Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla Local d’Infància i Adolescència

Escoltar

Pla Local d’Infància i Adolescència

Què és?
Un conjunt d’accions per millorar les condicions de vida dels infants i adolescents que ho necessiten. El Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) té un període d'actuació de 2019 a 2022.

El PLIA té 4 eixos i s'ha elaborat en el marc de la Taula d’Infància de Mataró i amb la perspectiva estratègica del Mataró 2022:

  1. -Estils de vida, oportunitats educatives i transició escola-treball.
  2. -Prevenció, atenció i protecció a la infància i l’adolescència en risc social.
  3. -Participació de la infància, l’adolescència i la família a la ciutat.
  4. -Comunicació, coneixement i treball en xarxa.

Les 69 accions que se’n deriven d’aquests eixos són de nova creació, de continuïtat o millorades; totes elles estan calendaritzades, tenen el cost, el servei municipal responsable així com els implicats per al seu desenvolupament.

El PLIA 2019-2022 ha estat elaborat a través de diferents processos participatius amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona i comptant amb la implicació de diferents serveis de l’Ajuntament de Mataró, entitats del Tercer Sector i els principals actors de la ciutat que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Durant tot el procés també han participat infants, adolescents i les seves famílies a través de tallers, el Consell d’Infants i trobades per copsar les seves necessitats, inquietuds i aspiracions.

Arxius adjunts