Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Escoltar

Comerç

DEF-MATARO_Banner_Whatsapp.jpg
 

Més de 1.600 establiments per triar i remenar: roba, calçat, complements... Una oferta comercial moderna i de qualitat, on podràs comprar tot el que necessitis.

Viu una experiència única mentre passeges pel casc antic de la ciutat, un centre comercial a l’aire lliure que combina restaurants per satisfer tot tipus de paladars, els tradicionals mercats i un entorn atractiu i agradable per descobrir importants mostres de patrimoni modernista, barroc i romà.

I al Mataró Parc hi trobaràs un centre comercial de 70.000 m2 amb més de 80 establiments de moda, complements, llar, decoració, esports, informàtica i botigues especialitzades, a més d’un hipermercat, un complex de cinema amb 12 sales i una vintena de locals d’oci i restauració.


Com obrir un comerç

Per posar en marxa la teva idea de negoci cal complir amb una sèrie de requisits legals i obtenir una sèrie de permisos. Per afrontar amb garanties aquest procés que pot resultar complex, us recomanem que consulteu els passos a seguir i que us adreceu a l'Oficina Mataró Empresa (OME), on també podreu realitzar els tràmits necessaris de forma presencial o telemàticament.

 

Festius d'obertura comercial a Mataró el 2024
 • 7 de gener
 • 30 de juny
 • 12 d'octubre
 • 1 de novembre
 • 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre

 

Dinamització comercial
El comerç urbà i la restauració són dels principals sectors generadors d’activitat econòmica de Mataró i alhora d’ocupació. Sens dubte, el comerç ha estat i és un factor essencial en el desenvolupament urbà del nostre municipi, atès que ha contribuït a crear un model de ciutat propi del nostre estil de vida i que ens identifica. És per això que treballem per a la preservació i millora del model comercial, a través de la dinamització.

Les principals associacions de comerciants que porten a terme activitats de dinamització a Mataró són:

 

Serveis al comerç
Posem a l'abast dels comerciants i de la ciutadania un servei d'atenció i informació del comerç de la ciutat així com de l'associacionisme comercial i empresarial.

Atenem els comerciants i els nous emprenedors per informar-los dels tràmits i normatives que han de complir.

Oferim ajuts de subvenció i assessorament tècnic a les associacions de comerciants.

Donem suport a aquelles campanyes o accions de promoció i dinamització comercial que fan les associacions de comerciants del municipi.

Visita la web del Retail-Lab


Tràmits relacionats amb el comerç
Ajuts i subvencions

Busques personal?
Des de Serveis a les empreses t'ajudem en aquesta tasca.

 • Borsa de treball: necessites personal i vols posar una oferta de feina a la nostra borsa de treball? T'oferirem persones candidates abans de 24 hores. No trobes un determinat perfil professional? Nosaltres t'ajudarem.

 • Personal en pràctiques: vols acollir persones en pràctiques en la teva empresa? Et facilitem personal qualificat en els cursos de formació que organitzem i en els programes que portem a terme i t'informem sobre els ajuts vigents per a la seva contractació.

 • Formació contínua: per formar al personal de la teva empresa t'oferim cursos de formació contínua sobre temàtiques diverses: competències directives, tecnologies de la informació 3.0, competències específiques.

 • Subvencions a la contractació: facilitem a les empreses que necessitin contractar personal la subvenció d'una part del cost d'aquesta contractació si es tracta de persones en situació d'atur.

 • Responsabilitat social. saps què significa la Responsabilitat Social Corporativa? Vols assessorament per convertir la teva empresa en una organització responsable socialment? Tens en projecte fer una acció socialment responsable i vols assessorament?


Horaris comercials

Els horaris comercials estan regulats per la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires.

Els comerços poden obrir un màxim de 75 hores setmanals com a màxim:

 • entre les 6 h i les 21 h, de l'1 d'octubre al 31 de maig, ambdós inclosos.
 • entre les 7 h i les 22 h, de l'1 de juny al 30 de setembre, ambdós inclosos.

A més els establiments comercials han de romandre tancats amb caràcter general:

 • tots els festius (*), excepte els festius autoritzats.
 • els dies 1 i 6 de gener, el diumenge i el dilluns de Pasqua, l'1 de maig, el 24 de juny, l'11 de setembre i els dies 25 i 26 de desembre.
 • i avançar l'horari de tancament a les 20 h els dies 24 i 31 de desembre.

A Catalunya el comerç en general, pot obrir un màxim de 8 diumenges o festius a l'any, d'acord al calendari que fixa la Generalitat de Catalunya, més 2 festius que determina cada Ajuntament per al seu terme municipal.

(*) Suspès en alguns casos per la interposició de recurs d’inconstitucionalitat


Exclusions de l'horari general

 • Els establiments dedicats essencialment a la venda de productes de pastisseria, rebosteria, xurreria, pa, plats preparats, premsa, flors i plantes, i les botigues a l'abast (o botigues de conveniència). Així com les farmàcies i gasolineres.

Per a més informació consulteu la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires.


Prohibició de la gratuïtat de les bosses de plàstic
 • El 31 de març de 2017 va entrar en vigor l'obligatorietat de pagar les bosses de plàstic de nanses a tots els comerços amb la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic. Des de llavors, es prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic en els punts de venda de mercaderies o productes.
 • La mesura s'aplica a tots els comerços de Catalunya, sigui quina sigui la seva tipologia, sempre que en vendre el producte facin servir bosses de plàstic. Queden excloses les bosses compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent.
 • Més informació per a establiments comercials.