Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

0830X Energia Urbana

Escoltar

0830X Energia Urbana

Projecte Energia Urbana

El projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació" neix del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col•lectiu juvenil en la vida pública de Mataró.

El projecte s'ha plantejat des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col•lectiu.

El tret de sortida del Laboratori d'Energia urbana va tenir lloc el novembre de 2021 amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana.

Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat. A partir de tot aquest procés s'ha creat una comissió de joves que, amb l'acompanyament de Versembrant i de tècniques municipals han anat configurant el format i continguts d'aquest projecte.

La primera fase del projecte va culminar en l'organització i celebració de la 0830X Block Party, sota el lema "Recuperem els carrers", acte que va tenir lloc el 26 de març de 2022. 

El procés de cocreació de tota aquesta primera fase s'ha portat a terme amb la col•laboració i acompanyament de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica, mitjançant l’art urbà i el hip hop.

Durant l'any 2022 el projecte continua amb noves col·laboracions, com és el cas de l'Escola Municipal de Música de Mataró, i s'oferiran diferents cursos de juliol a setembre vinculats a la cultura del hip-hop. 

El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat

Block Party

El dissabte 26 de març  de 2022 s'ha realitzat a partir de les 16 h al Parc Central la 0830X Block Party sota el lema "Recuperem els carrers".

L'acte ha comptat  amb actuacions i demostracions per part de joves de diferents disciplines de la cultura del hip-hop. Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana en el marc del projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació" i que s'ha organitzat en el marc d'una comissió jove que ha comptat amb l'acompanyament de Versembrant.

La 0830X Block Party és un acte inspirat en les Block Parties dels anys 70 a la ciutat de Nova York, festes a l'aire lliure organitzades pels veïnats i en les quals va començar la cultura del hip-hop.

L'acte va  comptar amb actuacions de DJs (Dj Can, Dj Trapella i Dj Natura), un taller de Graffiti, actuacions de dansa urbana a càrrec de ballarines de la ciutat (i amb la col·laboració de les escoles de dansa urbana Kinetic i La Nave), un espai de freestyle, un espai de micro obert i, per acabar, Showcases amb les actuacions de Basukinho, Sankki, K-Eme, Tribade i Elane.

vídeo de l'acte

Propers cursos

CURSOS 0830X LABORATORI D'ENERGIA URBANA

Activitats gratuïtes
Cursos per a joves de 16 a 29 anys

Producció musical
Dies: 27, 28, 29, 30 de juny i 4 de juliol
Horari: De 16 a 19 h
Lloc: Nau Can Minguell (seu EMMM) (Plaça de Josep Moragues)
Inscripcions obertes

Rap
Dies: 11, 12, 13 i 14 de juliol. L'últim dia es farà l'enregistrament de la cançó treballada.
Horari: De 17:30 a 19 h
Lloc: Cafè Nou (La Riera, 123)
Inscripcions obertes

Dansa urbana - Break dance
Dies: divendres 16, 23 i 30 de setembre
Horari: de 18 a 19.30 h
Lloc: Espai Jove La Llàntia (c. de Teià 7)
Pendent d'obrir inscripcions

DJ
Dies: dissabtes 8, 15 i 22 d'octubre
Horari: de 18 a 19.30 h
Lloc: Cafè Nou (La Riera, 123)
Pendent d'obrir inscripcions

Freestyle + Cypher
Dies: Divendres 14, 21 i 28 d'octubre (L'últim dia es farà gravació del Cypher)
Horari: de 18 a 19.30 h. El dia 28, de gravació del Cypher, l'horari serà de 17 a 20 h.
Lloc: Centre Cívic Pla d'en Boet (c. de Juan Sebastian Elcano, 6)
Pendent d'obrir inscripcions

Graffiti
Dies: dissabtes 29 d'octubre, 5 i 12 de novembre
Horari: d'11 a 12.30 h.
Lloc: barri de Rocafonda
Pendent d'obrir inscripcions

Beatbox
Dies: divendres 4, 11 i 18 de novembre,
Horari: de 18 a 19.30 h
Lloc: pendent de concretar
Pendent d'obrir inscripcions

Final Show
Dia: dissabte 26 de novembre
Lloc: Cafè Nou (La Riera, 123)