Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei Mediació Intercultural

Escoltar

Servei Mediació Intercultural

La ciutat de Mataró té actualment empadronades persones que provenen de 109 països diferents, destacant especialment les que provenen del Marroc, de l’Àfrica subsahariana, bàsicament Gàmbia i Senegal, de centre i sud-Amèrica, entre d’altres, Colòmbia, Argentina i Equador, de l’Europa de l’Est i del sud-est asiàtic, majoritàriament Xina.

La mediació intercultural és una eina que permet, en l’àmbit dels serveis públics, facilitar els processos d’integració de les persones nouvingudes mitjançant la traducció lingüística i de codis culturals i l’assessorament als i les professionals que hi treballen i als usuaris/àries que s’hi adrecen.

 L’ajuntament de Mataró disposa d’un equip de tres mediadors i mediadores que intervenen, a demanda dels serveis municipals o dels serveis públics d’altres administracions, en els àmbits de benestar social, educació, salut i inserció sociolaboral. Els idiomes de treball són: català, castellà, anglès, francès, xinès, àrab, amazic, i les llengües majoritàries de l’Àfrica subsahariana, entre elles mandinga, sarahole i wolof.

 

Objectius:

 

  • Àmbit de benestar social: promoure l’autonomia de les persones nouvingudes.
  • Àmbit d’educació: afavorir els processos d’inserció socioeducativa dels menors d’origen estranger i la millora de les condicions d’escolarització.
  • Àmbit sanitari: assessorar als i les professionals dels serveis sanitaris per tal facilitar-los l’atenció als usuaris/àries.
  • Àmbit sociolaboral: promoure la inserció sociolaboral de les persones nouvingudes com a eina per afavorir la seva integració.

 
Documents

Presentació del Servei de Mediació Ciutadana

Cartell 15 anys de Mediació ciutadana

Fullet Mediació Ciutadana