Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes d'interculturalitat

Escoltar

Projectes d'interculturalitat

Portem a terme projectes i actuacions en l’àmbit de la comunicació i la sensibilització en la diversitat, en coordinació amb altres serveis municipals:

 • Mataró més de cent llengües: programa que es duu a terme al llarg del mes de febrer per a la visibilització i reconeixement de la diversitat lingüística de la ciutat, on parlem més de 130 llengües diferents.

         

 

 • Protocol de llengües estrangeres no reglades: actualment entitats de la ciutat estan fent una segona diagnosi de l’ensenyament de les llengües estrangeres a l’àmbit comunitari. Amb els objectius de:
 1. Revisar les polítiques municipals i mesures dirigides a l’ensenyament de les llengües estrangeres en l’àmbit comunitari.
 2. Desenvolupar mesures que permetin a les entitats garantir la qualitat de l’ensenyament de les llengües amb l’establiment d’uns criteris comuns i si s’escau, d’espais de coordinació.
 3. Consolidar accions de sensibilització en relació a l’aportació de la diversitat lingüística a la ciutat.

 • Maig Intercultural: programa per promoure la visibilització de la riquesa cultural de la ciutat elaborat a partir del treball de la Comissió de Convivència del Consell Municipal de Cooperació, Solidaritat i Convivència i amb la col·laboració de més de 15 entitats anualment.

 • Bodi Project. “Els cossos o la no discriminació”: de la mà de l’associació la Xixa Teatre, aquest projecte europeu treballa al voltant de la diversitat cultural, el cos, el gènere i la salut a l'educació infantil. Si parlem d'igualtat d'oportunitats a l'escola, les desigualtats s'originen en les etapes educatives inicials, és a dir, durant l'educació infantil, i per tant és important que puguem donar resposta i aportar coneixement en aquesta àrea ja des d'aquesta etapa de la vida i de l'educació. La discriminació, que neix a partir de no tenir consciència o de no reconèixer les pràctiques culturals, fereix a les nenes i nens i també a les seves famílies.

 • Juguem a l’Aualé”: des de fa més de 15 anys juntament amb la Direcció d’Esports, ensenyem a jugar al joc africà 'aualé' als infants de 6è de primària de les escoles de Mataró, on a través del joc treballen la interculturalitat.

 • Formació en competències intercuturals: al personal municipal i altres professionals públics.

 • Formació en igualtat, no discriminació i gestió alternativa del conflicte, per a famílies i centres educatius: per tal de treballar estereotips i prejudicis i donar eines per gestionar els conflictes des del diàleg i la gestió alternativa dels conflictes (rumors, bulliyng, gestió alternativa del conflicte, estereotips i prejudicis, TEi etc).

 • “Fem un cafè de ciutat. Cohesió a les escoles”: promoció de la convivència en l’àmbit escolar a través projectes en família amb la col·laboració del Moviment Educatiu del Maresme. 


Si sou famílies o centres educatius i voleu més informació i petició de les activitats i serveis en l’àmbit educatiu, sobre el civisme i la convivència als centres, trobareu tota la informació a la Guia d’activitats i serveis per als centres educatius, docents, famílies i AMPA/AFA.