Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Serenos

Escoltar

Serenos

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament posa en marxa el servei de serenos. Aquest any, l’equip està format per 14 persones amb perfil d'educador/integrador social (2 coordinadores i 12 serenos) que es focalitzaran principalment en la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic a través de la presència continuada al territori. 

DSC_2535.jpg

Els serenos treballen de dimecres a diumenge, de 19 a 2.20 h, fins a mitjans d’octubre. Entre les seves tasques, definides de manera coordinada amb els serveis municipals que intervenen a l’espai públic, s’hi compten entre d’altres la detecció de situacions d’incivisme, conflictes i molèsties a l’espai públic que provoquin problemes de convivència; detecció de molèsties, incidències o incompliments d’horaris d’establiments públics; suport als programes preventius de caràcter transversal en matèria de convivència i civisme amb tasques de sensibilització de la ciutadania; i tancament i obertura d’espais públics.

Durant els caps de setmana, els agents cívics nocturns prestaran especial atenció al front marítim i, durant Les Santes, concentraran la seva presència en els espais on tinguin lloc els actes de la Festa Major.

L’equip d’agents cívics nocturns és un dels programes específics previstos per l’Ajuntament aquest estiu per a la promoció del civisme i la convivència en l’espai públic. Juntament amb altres iniciatives com els agents cívics diürns o l’oferta d’oci de lleure i educativa gratuïta, es persegueixen els objectius de garantir la unitat d’acció en els programes preventius i en l’aplicació de l’Ordenança de civisme i convivència i les seves mesures preventives i reguladores; prevenir les situacions de conflictes de baixa intensitat derivats principalment de la manca de civisme; garantir drets i deures a l’espai públic i millorar la percepció de convivència a la ciutat.

Els serenos formen part de les 24 persones contractades per l'Ajuntament en el marc dels Plans Locals d’Ocupació 2024 de la Diputació de Barcelona, que possibiliten fer contractes laborals per a la realització de treballs d'interès públic i caràcter social.
 

Contacte: convivencia@ajmataro.cat

Galeria d'Imatges