Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla d'Activitat Física Esport i Salut

Escoltar

Pla d'Activitat Física Esport i Salut

index_pafes.jpg
 
El programa es canalitza a través de la via sanitària cap a l’activitat física. En el cas de Mataró, el Metge de l’Esport de l’Hospital de Mataró formarà als metges de família i personal sanitari de les set àrees bàsiques de la ciutat. També serà l’encarregat de fer d’interlocutor entre els responsables de la Generalitat del programa PAFES i el municipi així com resoldre els dubtes que puguin tenir els professionals a mesura que posen en marxa la campanya.
 
La prescripció de l’activitat física es farà a través de tres canals:
 
- La recomanació de participació en l’oferta esportiva municipal, mitjançant un díptic amb la informació de l’oferta esportiva que hi ha a la ciutat o a través del web www.mataro.cat.
 
- La prescripció de rutes saludables com a hàbit de salut. S’ha creat un tríptic amb 4 itineraris com a exemple (de diferents dificultat i intensitat) extrets del programa “A peu, fem salut!, 32 itineraris urbans per Mataró”  que el Servei de Salut de l’Ajuntament de Mataró va dissenyar l’any 2007. D’altra banda, el personal sanitari facilitarà la informació sobre les 32 rutes als pacients que ho necessitin.
 
- Com a tercera via, la proposta és la d’un programa supervisat. El professional de la salut podrà derivar determinats casos al Metge de l’Esport de la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital de Mataró perquè aquest els revisi mèdicament, avaluï l’estat del pacient i pugui formar un grup amb 15 usuaris. Aquests pacients, durant 6 mesos, assistiran a dues sessions setmanals dirigides per fer alguna pràctica esportiva al Centre Municipal d’Esports El Sorrall. Després d’aquest període, l’usuari s’haurà d’incorporar a alguna de les activitats de l’oferta esportiva que ofereix la ciutat.

Actualment, el 40% de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa. La inactivitat física és un dels 10 factors de risc que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques que, d’altra banda, són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats.
 
Enllaços