Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cliqueu a "Activitats 2021", "Activitats 2022" o "Activitats 2023" per conèixer tota la programació de l'Escola de Feminismes i LGTBI els anys 2021, 2022 i 2023. També hi podreu recuperar els vídeos de les activitats ja realitzades.

Cliqueu a "Activitats 2024" per conèixer la programació prevista d'enguany.

L’Ajuntament de Mataró té una llarga i destacada trajectòria en el desenvolupament de polítiques d’igualtat dona – home, polítiques que ha desenvolupat sempre de la mà del teixit associatiu del territori (Vocalies de Dones, Dones Reporteres, Teixit de Dones, seccions de les organitzacions sindicals, MEM, ...), i que han permès avançar en la visibilització de les aportacions de les dones en àmbits en què hi ha infrarepresentació, en la millora del circuit i recursos per a l’abordatge de les violències masclistes, i en la sensibilització i millora del compromís en infants, joves i en la ciutadania en general en relació a la temàtica.

Des de l’any 2014, amb l’aprovació de la Llei autonòmica 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, l’Ajuntament de Mataró fa una important i pionera aposta per donar la mà a ambdues polítiques (d’igualtat dona-home i de diversitat sexual i de gènere o LGTBI) i treballar en la lògica de disposar d’un marc teòric compartit, definir un únic document estratègic que articuli totes les actuacions, i formar un equip de professionals polivalent que treballi des d’aquest marc teòric tant en l’atenció a persones com en el desenvolupament d’actuacions i projectes. Aquesta nova conceptualització i articulació de les polítiques de feminismes i LGTBI està suposant un importantíssim avenç en la transversalització de la perspectiva de gènere a la resta de polítiques municipals, en la definició d’actuacions i projectes realment transformadors i en la construcció d’una ciutat més habitable, respectuosa, compromesa i segura que acull i dona resposta a tota la seva ciutadania.   

Amb l’objectiu de situar en el mapa Mataró com a ciutat clarament feminista que treballa per la diversitat sexual i de gènere, posar en relleu la trajectòria de la ciutat i les aportacions del teixit associatiu en el desenvolupament d’aquestes polítiques i obrir nous debats a la ciutadania que s’estan donant a nivell social, la ciutat va proposar portar a terme una Escola de Feminismes i LGTBI al llarg de l’any 2020. Aquesta havia d’aglutinar una proposta d’activitats diverses que es durien a terme al llarg del 2020, però l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 ha suposat traslladar tot aquest seguit d’accions a l’any 2021.

Aquesta Escola dona resposta al Pla de Mandat, al III Pla d’Igualtat de Gènere per a la Ciutadania i a l’ODS 5, que fa referència a aconseguir la igualtat entre gèneres i empoderar totes les dones i nenes.

 

 

Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones, i d'Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (CIRD)
(equipament accessible)

  • carrer de Cosme Churruca, 88 (entrada pel passatge dels Telers)
  • 93 702 28 12
  • de dilluns a divendres de 9 a 15 h i dimarts i dijous de 16 a 19.30 h. ESTIU: Durant el mes de JULIOL i de l'1 al 15 de SETEMBRE les tardes de dijous el CIRD romandrà tancat. El mes d'AGOST mantenim horari de matins.

Notícies Canal RSS