Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Polítiques LGTBI

Escoltar

Polítiques LGTBI

Les polítiques LGTBI que despleguem tenen com a objectius principals:

  1. Conèixer les realitats de les persones LGTBI de la ciutat
  2. Visibilitzar la diversitat d'identitats de gènere i d'opcions sexuals
  3. Treballar per la prevenció de la discriminació (LGTBIfòbies)
  4. Atendre les persones que pateixen o han patit discriminacions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere

Estan estretament vinculades a les polítiques d’igualtat dona – home que promovem des del Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) atès que:

  • L’origen de la discriminació i la desigualtat és comuna: un sistema patriarcal que marca una clara jerarquia i unes fronteres molt rígides entre el que significa ser home i ser dona; i l’heterosexualitat com a normalitat.
  • Les accions en el marc de les polítiques LGTBI són transversals i tenen en compte tots els àmbits de la vida de les persones i, per tant, totes les polítiques públiques.

Formem part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya des del juny del 2017. Aquesta xarxa té per objectiu el desenvolupament de polítiques públiques adreçades a assegurar els drets i les llibertats de totes les persones més enllà de les seves identitats, expressions de gènere o orientacions afectives i sexuals. També es constitueix com un espai de treball en el qual compartir experiències i coneixements, i sumar sinergies per incrementar la capacitat conjunta d’acció política i social.