Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recorreguts exploratoris amb perspectiva feminista

Escoltar

Recorreguts exploratoris amb perspectiva feminista

Els recorreguts exploratoris amb perspectiva feminista esdevenen elements de diagnosi essencials per respondre adequadament a les necessitats d’incorporació de la perspectiva de gènere als diferents barris de la nostra ciutat. Es basen en els principis d'empoderament de la ciutadania, i de les dones en particular, i en la coproducció de polítiques publiques urbanes. A diferència de les marxes exploratòries que són una eina metodològica que només implica a les dones, els recorreguts exploratoris incorporen la mirada dels homes, per aquesta raó els recorreguets són mixtes. 

A Mataró els recorregut exploratoris s’emmarquen dins el III Pla d’Igualtat de Gènere i el Pla Director d’enllumenat i tenen com a objectius principals: 

1) visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i les professionals que intervenen en els barris sobre l'existència d'elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat a les persones,

2) fer un diagnòstic urbà de la percepció de seguretat i 

3) identificar sobre el terreny quins són els elements (des)favorables del municipi per afavorir la seguretat de les persones, especialment de les dones.

En els primers mesos de 2022, s'han realitzat 4 recorreguts que han permès la recollida d'informació de diverses zones de Mataró, a cavall entre diversos barris: 

La Zona Nord que abarcava els barris de la Cirera, Molins i Vista Alegre, La Zona Centre-Eixample-Rocafonda, la Zona de l’Eixample-Peramà i la Zona La Llàntia-Via Europa. 

Fruit de l'anàlisi dels 4 recorreguts el Col·lectiu Punt 6 ha elaborat un informe de resultats i una proposta de recomanacions per la millora dels espais urbans amb perspectiva feminista.

El projecte s'ha dut a terme conjuntament pel Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana, la Direcció de Transició Ecològica, Sostenibilitat i Espai Públic i el Col·lectiu Punt 6.

Descarrega't l'Informe de resultats aquí:

Recorreguts exploratoris amb perspectiva feminista