Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta pels fortins de Mataró

Escoltar

Ruta pels fortins de Mataró

És un recorregut per ensenyar els fortins de la ciutat i la seva història. Es fa una vegada a l’any, al maig. Es va en tren fins a Sant Andreu de Llavaneres i a peu s’arriba fins al fortí situat al costat del Centre Natació Mataró.


La història
L’any 2008 la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran de Mataró va fer un treball de recerca sobre els fortins de la ciutat. Per difondre aquesta feina es va preparar aquesta visita guiada. El 2010 la comissió va editar un llibret amb explicacions dels fortins.

Amb l’esforç de la comissió perquè aquests fortins es recuperin, restaurin i senyalitzin, s’aconsegueix que el Ple municipal de l’Ajuntament inclogui els fortins de la platja de Mataró al Catàleg de Béns Culturals d’Interès Local el 5 de desembre de 2013.

Els fortins protegits són:

  • Fortí 1. Passeig del Callao, a ponent del Centre Natació Mataró.
  • Fortí 2. Platja de Sant Simó. Veïnat de Mata.
  • Fortí 3. Platja, entre el torrent dels Sumells i el torrent Forcat. Veïnat de Mata.
  • Fortí 4. Gola de la riera de Mata costat de ponent. Veïnat de Mata.
  • Fortí 5. Gola del torrent de Vallgiró costat de ponent. Veïnat de Mata.

Hi ha documentats 8 fortins a la ciutat de Mataró, però només 5 estan catalogats perquè els altres 3 han desaparegut amb les obres de construcció del Port, del passeig Marítim o per causes naturals.

Podeu consultar més informació sobre la feina que fa la Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran aquí: www.memoriagentgran.cat.

Arxius adjunts