Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer

Escoltar

Ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer

Ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

D'acord amb la Resolució TES/1199/2020, de 29 de maig, a partir del dia 4 de juny del 2020, es suspèn, de forma cautelar, la presentació de sol·licituds d'aquests ajuts, fins que la tramitació i valoració de les sol·licituds ja presentades permetin analitzar la suficiència del crèdit que faci viable la continuació o no de la presentació de noves sol·licituds.

Convocatòria suspesa

 

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha publicat les condicions d’accés als ajuts per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l’habitatge habitual. L’ajut es pot concedir per un import màxim de 6 mesos de la renda de lloguer, des d’abril a setembre de l’any 2020 per un import màxim mensual de 750 €. En el cas de Mataró, l’Oficina Local de l’Habitatge gestiona la campanya col·laborant amb l’Agència de l’Habitatge, oferint tota la informació necessària, assistència i suport al ciutadà.

Aquesta línia d’ajuts  són específics i directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des d’abril a setembre del 2020, per un valor màxim de 4.500 € (750 € X 6 mesos).

La subvenció s’adreça a famílies arrendatàries que es trobin en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi una pèrdua d’ingressos.

Els destinataris són famílies amb despeses de lloguer i dels subministraments bàsics que superin el 35% dels seus ingressos. L’ajut que es concedirà serà directa i s’haurà de destinar o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat.

La sol·licitud s’ha de presentar preferentment de forma telemàtica. Tota la informació,requisits, documentació i tràmit AQUI

Com a alternativa, per fer la sol·licitud de forma presencial, es pot demanar cita prèvia a l'Oficina Local d'Habitatge de Mataró per un dels següents canals: