Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El meu contracte de lloguer finalitza properament...

Escoltar

El meu contracte de lloguer finalitza properament...

Pròrroga extraordinària dels contractes de lloguer de l'habitatge habitual per una període màxim de 6 mesos, quan aquests finalitzin entre el dia 2 d’abril de 2020 i el dia en que hagin transcorregut 2 mesos des de que es posi fi a l’estat d’alarma (Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, relacionades amb el lloguer de l’habitatge habitual).

 

Què puc fer?

  • En primer lloc, contacti a la persona propietària (o al seu administrador/a) i intenti arribar a un acord que sigui adequat per a les dues parts. 
  • Si no s'arriba a un acord, sempre que el contracte finalitzi després del 2 d'abril i abans del dia en que faci 2 mesos des de la finalització de l'estat d'alarma, té dret a una pròrroga del contracte de lloguer per un màxim de 6 mesos.

 

Com ho he de fer?

  • NO es tracta d'una pròrroga automàtica. Cal que el llogater ho sol·liciti a la persona propietària, si pot ser per algun mitjà que permeti tenir una constància que s'ha fet la sol·licitud. Al final d'aquesta pàgina pot descarregar un model tipus per a fer aquesta sol·licitud al propietari.
  • El propietari està obligat a acceptar aquesta pròrroga extraordinària. 

 

Quins són els requisits que he de complir?

  • El Reial Decret no estableix cap requisit que l'arrendatari hagi de complir. 

 

Arxius adjunts