Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Subvencions per al pagament de lloguer per joves de fins a 35 anys (inclosos) CONVOCATÒRIA TANCADA

Escoltar

Subvencions per al pagament de lloguer per joves de fins a 35 anys (inclosos) CONVOCATÒRIA TANCADA

Què són?

Són subvencions per facilitar l'emancipació i el gaudi d'un habitatge o habitació en règim de lloguer o de cessió d'ús per a persones joves que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 35 anys, l'edat de 35 anys inclosa.

 

A qui va dirigit?

A persones físiques, joves de 35 anys o menys, que siguin titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús de l'habitatge o habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent, en el territori de Catalunya

 

Terminis

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia el 23 de març i finalitza el 5 d'abril de 2023. Els ajuts no es donen per l'ordre d'arribada de les sol·licituds. Es valoraran i s'aplicaran les puntuacions dels expedients per a la seva concessió.

 

Sol·licitud

Es pot sol·licitar l’ajut per qualsevol dels següents canals:

  1. OPCIÓ RECOMANADA Tramitació telemàtica a Tràmits gencat aquí. (Instruccions per presentar la documentació). Enllaç per pujar més documentació un cop cursada la sol·licitud.

 1. A través de la seu electrònica municipal.
 2. Presencialment a l’Oficina Local d'Habitatge. Caldrà sol·licitar cita prèvia obligatòria  aquí. Es recorda que no s’atendrà a persones sense cita prèvia o que no arribin a l’hora programada.

 

Requisits

 • Estar empadronat a l'habitatge. (No s'accepten contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu).
 • Ingressos: S'estableixen uns límits màxims que no sobrepassin els 23.725,79 € (2,977736 vegades l'indicador de renta de suficiència (IRSC)).
 • Imports màxims de lloguer mensual: No pagar un lloguer o preu de cessió d'ús mensual per l'habitatge o habitació superior als següents imports:
  • Quan es tracti d'habitatge: 950 € (Per famílies nombroses, famílies monoparentals i per unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, aquest import màxim serà de 1.100 €)
  • Quan es tracti d'habitació: 450 €

 

Documentació necessària

S'ha de complimentar i aportar la documentació següent:

Sol·licitud de subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'us

Sol·licitud de transferència bancària per a pagaments de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (àrea SEPA)

 

Més informació

 

Arxius adjunts