Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formació en el lleure i l'esport

Escoltar

Formació en el lleure i l'esport

L’Oficina Jove del Maresme-Sidral, coincidint amb els períodes de vacances acadèmiques, ofereix cursos en l’àmbit de la formació en el lleure i l’esport.

 
A qui s’adreça?
A les persones joves que estan fent voluntariat en esplais, agrupaments o en extraescolars esportius dels centres educatius de la ciutat. O a les persones que vulguin treballar en l’àmbit del lleure i/o de l'esport.

Curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil

És la formació bàsica per intervenir en activitats de lleure infantil i juvenil.

Proporciona eines per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats: aplicant tècniques específiques d'animació grupal, incidint en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Té una durada de 310 hores: 150 de teòriques i 160 de pràctiques.

Els requisits són:

 • Ser major d’edat.
 • Tenir coneixements bàsics d’informàtica.

Al final del curs s’obté el diploma de la Generalitat de Catalunya de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil.

El curs és intensiu i es programa tres cops durant l’any: a l’estiu, a l’hivern i a la primavera. 

Curs de director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil

És la formació per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil.

Proporciona eines per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu, i per assumir la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.

Té una durada de 410 hores: 290 de teòriques i 120 de pràctiques.

Els requisits són:

 • Ser major d’edat.
 • Tenir coneixements bàsics d’informàtica.
 • Tenir el títol de monitor i monitora de lleure infantil i juvenil, o bé un grau superior en animació sociocultural, o bé una llicenciatura/diplomatura en l’àmbit social i acreditar 2 anys d’experiència en tasques de monitoratge.

Al final del curs s’obté el diploma de la Generalitat de Catalunya de director/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil.

Es programa de manera puntual al llarg de l’any en funció de la demanda de les persones i entitats interessades. 

Curs de premonitor/a d’activitats d’educació en el lleure

Adreçat a adolescents i persones joves de 16 i 17 anys, interessats en les activitats d’educació en el lleure, que encara no poden accedir al curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil perquè no són majors d’edat.

El curs proporciona eines i recursos bàsics per donar suport a l'organització i execució d’activitats d’educació en el lleure. Permet iniciar-se com a monitor/a ajudant o de suport.

Té una durada de 40 hores.

Al final del curs s’obté un diploma de premonitor/a d'educació en el lleure atorgat pel centre de formació.

El curs s’acostuma a programar a l’estiu. Les inscripcions per l'edició "estiu 2020" estan tancades.

Curs de Monitor/a dinamitzador/a d'activitats poliesportives (super CIATE)

Formació necessària per realitzar tasques de dinamització d’activitats extraescolars.  S’obté el certificat de l’Escola Catalana de l’Esport. El curs permet tramitar la Inscripció al (ROPEC) com a monitor esportiu. 

El curs sencer consta de 2 CIATES + 2 blocs formatius, i es pot oferir de manera global o de manera separada, pensant en aquelles persones que ja tinguin 1 CIATE realitzat o que tinguin el títol de monitor de lleure.

Els requisits d’inscripció són: Tenir 16 anys o més + Certificat d’ESO.

Té una durada de 100 hores de teoria + 150 hores de pràctica. Aquesta formació es programa a l’estiu i a la primavera. 

Cursos Monogràfics On-line Tardor 2020

Vetllador/a d’infants amb NEE (diversitat funcional)

A càrrec de l’Aula d’Esplai del Vallés, amb una durada total de 20 hores, de les quals 10 hores es realitzen en 5 sessions de 2 hores els dies 14, 16, 21, 23 i 28 de setembre, en un horari de 18.30 a 20.30 hores. Les 10 hores restants es realitzen de manera autónoma, sense una data concreta ni horari fixe, a través de la plataforma del curs.

 • PREU: 70 euros
 • INSCRIPCIONS: A través del web de l'escola de formació: mev.cat/aula

Monitor/a de menjador escolar

A càrrec de l’Escola Lliure el Sol, amb una durada total de 20 hores, de les quals 8 sessions de 2 hores es realitzen mitjançant connexions els dies 15, 17, 22, 24 i 29 de setembre, i el 1, 6 i 8 d’octubre, en un horari de 18 a 20 hores. Les 4 hores restants de treball es realitzaran amb treball autònom, sense horari de connexió.

 • PREU: 70 euros
 • INSCRIPCIONS: A través del web de l'escola de formació: www.escolaelsol.org

Monogràfic Físico Esportiu

A càrrec de l’Escola Traç, amb una durada de 40 hores, inici el 14 de setembre i finalització el 4 d’octubre. El curs és en format totalment online, sense dies fixes ni horaris de connexió.

 • PREU: 70 euros
 • INSCRIPCIONS: A través del web de l'escola de formació: trac.diomira.net

Si vols rebre informació sobre l’oferta formativa de l’àmbit del lleure que programem des de l’Oficina Jove del Maresme-Sidral, demana formar part de la llista informativa a través de: maresme@oficinajove.cat