Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida comercial

Escoltar

Recollida comercial

El sector comercial juga un paper essencial per fer realitat els objectius ambientals, socials i econòmics que volem aconseguir com a ciutat.

Es calcula que els residus generats pels comerços i la restauració representen més d’un 36% dels residus que es generen a Mataró. És per això que es vol facilitar al màxim la recollida selectiva d'aquest sector i estem implantant la recollida Porta a Porta tant a les zones de major concentració d’activitats (Centre i eixos comercials dels barris) com als generadors singulars, és a dir a aquells comerços de la resta de la ciutat que generen residus en quantitats suficients o de característiques especials com per interferir en el bon funcionament dels contenidors de la via pública.

Els comerços i activitats que generen quantitats de residus equivalents a un domicili que es trobin dins de les zones del Porta a Porta o aquells de la resta de la ciutat que no es considerin generadors singulars, continuaran utilitzant els contenidors del carrer, separant igualment els seus residus de forma correcta i dipositant-los dins dels contenidors corresponents.


Porta a Porta (PaP) comercial al Centre

El Centre és la primera zona de la ciutat on s'implanta la recollida Porta a Porta comercial. El PaP consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de l'establiment, els dies i hores determinats per a cada fracció.

Descarregar pdf explicatiu      Descarregar calendari


Implantació

La implantació del PaP comercial consta de diferents fases:

  • Juliol 2021. Informació inicial : xerrades informatives a gremis i associacions.

  • Juliol – setembre 2021. Estudi previ: visites personalitzades a les activitats per detectar les seves necessitats de materials per a la recollida, espai, dubtes, etc.

  • Setembre – Octubre 2021. Formulari de participació inicial i taller del grup de treball. Període de participació inicial tancat

  • Octubre-novembre. Punt informatiu i repartiment de material als comerços. Demaneu cita prèvia.

  • Novembre 2021. Inici del servei.

  • Novembre 2021 – Gener 2022. Seguiment intensiu i millora.Vols participar en la definició del PaP comercial?

Podeu accedir al formulari online on us demanem la vostra opinió sobre el calendari o les franges horàries de servei i les vostres necessitats d’informació per resoldre dubtes sobre la recollida selectiva.

El formulari el podeu trobar a la plataforma DECIDIM MATARÓ.Arxius adjunts