Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida Selectiva Mòbil

Escoltar

Recollida Selectiva Mòbil

Què és la Recollida Selectiva Mòbil?

La recollida selectiva mòbil consisteix a posar els contenidors a la via pública al vespre i treure’ls al matí per tal que el carrer estigui lliure de residus la major part del dia, especialment quan se’n fa un ús més intensiu.

 

 

On es fa la Recollida Selectiva Mòbil?

A l’àmbit comprès entre: Muralla de la Presó, Muralla del Tigre, carrer de Sant Josep, plaça de les Tereses, carrer de Salvador Palmerola, plaça de Cuba, carrer del Deu de Gener, carrer de Montserrat, Camí Ral, carrer de l’Hospital, carrer de la Coma, i Muralla dels Genovesos.

En aquest àmbit s'han retirat tots els contenidors en superfície i també han deixat de funcionar les sis àrees de contenidors soterrats existents, que s’eliminaran de forma progressiva.

 

Consulteu el mapa amb les noves àrees 

mapes_zona_implantació-01.jpg  

 

Quin horari té?

Totes les àrees han d’estar col.locades des de les 20 h fins a les 9 h del matí següent. No obstant, una hora i mitja abans (aproximadament) i una hora i mitja després encara se’n podran trobar, ja que és el temps que es triga a posar i treure totes les plataformes.

 

Com funciona?

Tres vehicles elèctrics porten cada vespre i retiren cada matí uns remolcs que disposen dels contenidors de recollida selectiva que toquen cada dia, seguint el següent calendari.

remolc contenidor contenidors

 

Consulteu el calendari

imants.jpg

 

Què s’hi pot dipositar?

Els contenidors recullen orgànica, envasos, paper i cartró, envasos i vidre. 

Els dies que no hi ha Resta, podeu dipositar bolquers, compreses o excrements d’animals al contenidor de tèxtil sanitari.

Dimarts i dissabtes aquest contenidor és per petits reutilitzables, com roba, petits electrodomèstics, ulleres, llibres, etc.

Podeu consultar aquest fulletó informatiu si teniu dubtes d’algunes fraccions.

 

Què cal fer per utilitzar-los?

Els contenidors estaran tancats i cal identificar-se amb un clauer personalitzat per a poder obrir-los. Cada clauer està associat a un habitatge. Es donen 2 clauers per habitatge.

Si vius dins de la zona amb servei de Selectiva Mòbil o bé als voltants i encara no tens el clauer o necessites més informació, pots venir a buscar el teu clauer al punt informatiu. 

PUNT INFORMATIU CENTRE
Oficina de Gestió de Residus i Impuls a
l'Economia Circular
 
Plaça de la Muralla (ESPAI MATARÓ
CONNECTA, LOCAL 3)
 
DIMECRES TARDA 16:00H A 18:00H 
DIVENDRES MATÍ 12:00 A 14:00H
 Més informació al 010 o
clauer personalizat clauer

 

Per què s’implanta aquest nou model?

Amb aquest canvi s’aconseguirà millorar notablement els índex de recollida selectiva. Actualment a Mataró només es recullen el 35% dels residus de forma selectiva, però la normativa catalana i europea marquen que cal arribar al 60%. Això, a més del malbaratament de recursos comporta un increment del cost associat a la gestió dels residus.

Un altre objectiu del nou sistema és millorar la qualitat de l’espai públic del centre, fent-lo més atractiu pel passeig i la visita.

El canvi de model de recollida de residus dona resposta a diversos reptes que ens hem plantejat com a ciutat:

  • Incrementar la recollida selectiva de qualitat, per tal de poder aprofitar els recursos materials que hi ha als nostres residus i fer de Mataró una ciutat una mica més circular.
  • Lluitar contra l’emergència climàtica.
  • Millorar la qualitat dels nostres carrers, reduïnt la presència de contenidors a la via pública i dels problemes d’incivisme, brutícia o olors que poden arribar a comportar.
  • Complir amb la normativa.
  • Generar nous llocs de treball associats als nous models de recollida selectiva i a l’increment del reciclatge.
  • Contenir l’increment del cost econòmic que suposa portar a abocador o incineradora els residus barrejats, ja que cada any puja el cànon associat a l’ús d’aquestes instal.lacions.
 

Galeria d'Imatges

Arxius adjunts