Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Camins escolars

Escoltar

Camins escolars

Els Camins escolars s'inspiren en la Carta Europea dels Drets del Vianant, establerta pel Parlament Europeu l'any 1988, i en el moviment Car Free Cities, promogut per la Comissió Europea l'any 1994 que busca recuperar l'harmonia entre les persones i la ciutat sense dependre de l'automòbil.

Els Camins escolars són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d'accés als centres escolars perquè els infants puguin anar sols a l'escola fomentant així una activitat física diària que ajuda a disminuir l'obesitat infantil i potencia la seva autonomia personal. Es tracta d’una iniciativa que pretén promoure i facilitar que els infants vagin a l'escola en modes de mobilitat activa (a peu, patinet i bicicleta) i de manera autònoma, sense l’acompanyament d’adults. Al mateix temps, el projecte de Camí escolar també busca contribuir a recuperar l’espai públic com a lloc de relació, de joc, d’aprenentatge, d’experiència i de convivència.

Actualment, en col·laboració amb les direccions de les escoles i AMPA’s i AFA estem portant a terme l’estudi de Camins escolars a l’entorn de l’Escola Germanes Bertomeu i l’Escola Bressol Rocafonda i a l’entorn de les escoles Montserrat Solà, Anxaneta i Joan Coromines.

Amb anterioritat s'han fet estudis de camins escolars a l’Escola GEM (2012) i a l’Escola Pia Santa Anna (2017).