Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Renfe - Rodalies

Escoltar

Renfe - Rodalies

Mataró està connectada per tren a través de l’estació ferroviària de la línia R1 de Rodalies-Renfe que va de Molins de Rei a Maçanet-Massanes, passant per Barcelona i Mataró. La connexió amb Barcelona a través d’aquesta línia data del 28 d’octubre de 1848 i des d’aleshores, amb les seves ampliacions, ha contribuït a facilitar el creixement i la prosperitat del Maresme. El promotor d'aquesta primer ferrocarril de la península va ser el mataroní Miquel Biada i Bunyol.

El transport interurbà ferroviari de Mataró a través de la línia R1 ressegueix tot el corredor litoral del Maresme i travessa el Barcelonès, donant accés a Barcelona i la primera corona metropolitana. Amb l’entrada en funcionament de Rodalies Girona, la línia RG1 de Barcelona a Figueres, permet connectar també Mataró amb Girona i Figueres.

A través de la xarxa de ferrocarril, la ciutat es troba a 41 minuts del centre de Barcelona, amb una oferta de 216 expedicions diàries entre els dos sentits i freqüències en hora punta a l’entorn dels 6 minuts.