Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vehicles abandonats

Escoltar

Vehicles abandonats

El teu vehicle ha arribat al final de la seva vida útil? Com te’n pots desfer?

Pots portar-lo a un centre autoritzat de tractament de vehicles fora d’ús per al seu desballestament i descontaminació. Consulta aquí el llistat.

Abandonar vehicles a la via pública està prohibit. Cometre aquesta infracció pot comportar sancions econòmiques d’entre 400 i 4.000 €. Si detectes un vehicle abandonat al carrer, pots sol·licitar la retirada de la via pública a través de la Seu Electrònica

Els vehicles abandonats són un residu contaminant que genera percepció d’inseguretat al ser un element atractiu per a comportaments incívics; suposen un perjudici a la mobilitat perquè ocupen places d’aparcament; malmeten la imatge de la ciutat perquè degraden l’espai públic; comporten costos de dipòsit, gestió i tractament de vehicles per a l’Ajuntament que superen els 150.000 € l’any; i suposen una càrrega de serveis sense valor afegit per a la Policia Local i per als serveis jurídics i administratius.

L’Ajuntament podrà ordenar el trasllat d’un vehicle per a la seva destrucció i descontaminació quan:

  • Estigui estacionat durant més d’un mes al mateix lloc i li faltin les plaques de la matrícula o presenti més d’un desperfecte o deficiència que faci impossible desplaçar-lo pels seus propis mitjans (pneumàtics punxats; manca de peces necessàries per a la circulació com llums o miralls retrovisors; vidres trencats; oxidació, bonys o altres danys a la carrosseria; interior visiblement degradat o qualsevol altra deficiència que evidenciï la impossibilitat de desplaçament del vehicle)
  • Hagin transcorregut més de dos mesos des que el vehicle va ser immobilitzat o retirat de la via pública i dipositat per l’Administració, i la persona titular no hagi formulat al·legacions.

 

 

cotxeabandonat.jpg