Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xarxa de Parcs Urbans de Salut

Escoltar

Xarxa de Parcs Urbans de Salut

En el marc d'estratègies de promoció d'estils de vida saludables de la Secció de Salut, l'any 2017 s'inicia la implementació d'una xarxa de parcs urbans de salut amb la finalitat que la ciutadania els utilitzi de manera quotidiana.

Un parc urbà de salut és un conjunt d'aparells situats a poca distància entre ells o bé formant un circuit, ubicats en un espai exterior que permet fer exercici físic moderat.

L'exercici físic es l'activitat física planificada, estructurada i repetitiva que contribueix a la millora o manteniment de:

  • Les capacitats físiques bàsiques: força, resistència, velocitat
  • La coordinació i l'equilibri
  • L'agilitat
  • La flexibilitat

A la nostra ciutat s'han definit unes línies comunes per a tots els parcs que es vagin instal·lant i els aparells han d'estar consensuats per una comisió técnica en què estan representats la Direcció d'Esports, el Servei d'Espais públics i la Secció de Salut de l'Ajuntament amb la col·laboració del Campus Saludable del TecnoCampus.

Objectius: Fomentar la pràctica d'activitat física quotidiana; Promoure la ciutat com a espai afavoridor de salut; afavorir la socialització; Facilitar als professionals de la salut les eines per a la prescripció d'exercici físic.

Població destinataria: Persones adultes i gent gran.

 

Actualment Mataró disposa de tres espais:

 
Parc Urba de Salut Cerdanyola.jpg
Parc Urba de Salut Escorxador.jpg
  • Parc Urbà de Salut Jardins de l'Antic Escorxador. Consta d'onze elements separats per treballar diferents parts del cos. Indicat per a població adulta. 
Parc Urba de Salut TecnoCampus.jpg
  • Parc Urbà de Salut TecnoCampus. Instalat per la fundació TecnoCampus, consta de set aparells a la zona del passeig de Marina (circuit de wellness) i set més a la zona del Parc de Mar (circuit esportiu). 

 

Els elements escollits estan enfocats a la salut (prevenció, millora i manteniment). El circuit esportiu i el nou park workout instal·lat recentment a la platja del Varador, estan enfocats a la millora del rendiment esportiu.

La xarxa de parcs urbans s'anirà ampliant en el futur, ubicant-los en diferents punts de la ciutat.

 

 

Galeria d'Imatges