Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Animals de companyia

Escoltar

Animals de companyia

La creixent sensibilitat social pel respecte, la protecció i la defensa dels éssers vius, en general, i dels animals més propers a les persones, en particular, ha suscitat els darrers anys una intensa activitat normativa internacional, europea, estatal i catalana.

La tinença d'animals domèstics aporta beneficis per a la salut, avantatges de tipus emocional, afavoreix l'exercici físic i millora les relacions interpersonals entre altres aspectes. 

Convé destacar que els drets dels animals es complementen necessàriament amb els deures de les persones propietàries, tant en relació amb els mateixos animals, com amb el conjunt de la ciutadania i de l'entorn urbà.

Per tal de garantir-ho, hem aprovat l’Ordenança municipal sobre la tinença, protecció i control dels animals domèstics l’any 2017. 

La tinença responsable d’animals de companyia consisteix a tenir-los degudament identificats, censats i atendre les seves necessitats i mantenir-los d'acord amb les normes de la bona convivència, evitant comportaments incívics que puguin resultar molestos per a la resta de la ciutadania.

 

Ordenança gossos.png

Arxius adjunts