Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Colònies de gats ferals

Escoltar

Colònies de gats ferals

Els gats ferals que conviuen en el municipi agrupats en colònies formen part de la fauna urbana i com a tals, se’ls ha de respectar la forma de viure i, sempre que sigui tècnicament possible, se’ls ha de mantenir en l’espai que ocupen.

Les nostres principals vies d’actuació son:

  • L’alimentació controlada: L’alimentació de les colònies només es podrà realitzar per part de les persones autoritzades per l’Ajuntament de Mataró, les quals aniran degudament identificades amb l’acreditació que a aquests efectes expedirà l’Ajuntament. L’aliment mai es deixarà al terra. Només es realitzarà amb pinso sec, en un lloc protegit, on no es produeixin molèsties als veïns, tot procurant evitar embrutar la via i espais públics i netejant les restes de menjar diàriament per evitar riscos sanitaris. (Ordenança Municipal sobre la tinença d'animals domèstics 2017, article 33) 
  • Aplicació del mètode CER: Aquest mètode consisteix en la captura, revisió veterinària, esterilització i retorn dels animals amb la intenció d’eliminar les molèsties produïdes pels gats ferals (baralles, orins, miols en període de zel...), disminuir els problemes de sobre població, millorar la qualitat de vida dels animals, reduir els riscos sanitaris tant pels animals com per el veïnat i millorar-ne la convivència.

Identifiquem conjuntament amb les associacions protectores i les persones voluntàries on es troben aquests animals i determinem el lloc on establir-les tenint en compte la proximitat de zones sensibles, com centres educatius, esportius, àrees de joc infantil o zones de restauració, entre d'altres.

Per col·laborar voluntàriament en una colònia de gats identificada, cal que la persona formi part d’una associació amb la qual tinguem signat un conveni per poder realitzar aquesta activitat. A més se li haurà d'impartir una formació que realitzem en col·laboració amb diferents associacions.

 

Foment de programes per a l'atenció de colònies de gats
Atorguem cada any un ajut econòmic per a totes les entitats interessades en participar en la gestió i el manteniment de les colònies de gats, garantint el benestar d’aquests animals i evitant molèsties a la ciutadania, d’acord amb el que estableix l’article 33 i 34 de l'Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de Mataró.

Les entitats tindran plena autonomia en la gestió de la colònia, però sempre hauran de complir amb el que estableixen aquests articles i amb les quals ens haurem de coordinar per a la gestió de les incidències.

 

ACTUACIONS

 

   12 de juny 2019

       

  • Sessió informativa adreçada al personal col·laborador del programa de colònies de gats de Mataró.

        Centre Civic Espai Gatassa 19:00h

    Juny/2019

  •  Creació de dos nous punts d'alimentació per gats conjuntament amb la secció de jardineria.

      IMG_1429.jpeg                 Parc de Mar

      Plaça de Rafael Casanova                              Parc de Mar               

Arxius adjunts