Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció de drogodependències

Escoltar

Prevenció de drogodependències

El Pla Municipal de Drogodependències (PMD) és un pla d’actuació iniciat l’any 1988, coordinat per la Secció de Salut i en coordinació amb diferents serveis municipals i d’altres serveis de la ciutat, com el Centre d’Atenció a les Drogodependències, Centres d’Atenció Primària, farmàcies comunitàries, Gremi d’Hostaleria i Turisme, Mossos d’Esquadra, i urgències hospitalàries, entre d’altres.

El Pla vol garantir una actuació de qualitat en matèria de prevenció i tractament de les drogodependències, cada servei, des de la corresponsabilitat, efectua els seus serveis o les accions necessàries d’acord amb les seves competències.

La comissió tècnica del Pla és l’òrgan de coordinació per dissenyar la intervenció a efectuar a partir d’un instrument estable d’informació en aquesta matèria: l'Observatori Municipal sobre el Consum de Drogues (OMCD). 

Les intervencions preventives i de reducció de riscos es desenvolupen des de diferents àmbits, educatiu, lleure, sanitari, oci nocturn o d’altres àmbits comunitaris. En el darrer informe de l’Observatori podreu trobar la informació actualitzada de les intervencions que s’efectuen.

Arxius adjunts