Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prevenció i control de legionel·losi

Escoltar

Prevenció i control de legionel·losi

La legionel·losi és una malaltia que es transmet per inhalació dels aerosols que contenen legionel·la, un bacteri d’origen ambiental que viu de manera habitual a l’aigua. Pot colonitzar i créixer en instal·lacions que utilitzen aigües i les condicions higièniques i sanitàries no són les adequades. Perquè una instal·lació pugui ser una font d’infecció cal que generi aerosols. Aquest bacteri provoca problemes respiratoris que poden ser greus especialment en persones d’edat avançada o amb malalties cròniques.

Treballem per fer la vigilància i control sanitari de les instal·lacions de baix risc de proliferació de legionel·la, com ara els sistemes de reg per aspersió, les fonts ornamentals, els sistemes d’aigua calenta sanitària sense retorn o els equips de neteja viària, entre d’altres.

Assessorem les persones que regenten un establiment a la ciutat i disposen d’una instal·lació de baix risc per a la proliferació de legionel·la perquè puguin complir i/o adequar el negoci a la normativa sanitària vigent.

Col·laborem en la investigació quan es detecten casos o brots de la malaltia.

El marc competencial és la: Llei 18/2009, del 22 d’octubre, de salut pública que estableix en l’article 52: Els serveis mínims dels ens locals d) La gestió del risc per a la salut als equipaments públics i als llocs habitats, incloses les piscines.

Arxius adjunts