Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visor de qualitat de l'aire a Mataró

Escoltar

Visor de qualitat de l'aire a Mataró

Metodologia

El visor de qualitat de l'aire és una eina d'informació que permet a la ciutadania conèixer els nivells de diòxid de nitrogen (NO₂) d'aquesta ciutat.

S'ha modelitzat una setmana tipus dels nivells de (NO₂), hora per hora, a tota la ciutat. S'ha tingut en compte les dades de qualitat d'aire municipals i de satèl·lit, condicions mitjanes de trànsit, la densitat de població i inventaris d'emissions que s'integren en un model de dispersió de contaminants desenvolupats pel KNMI, referent científic europeu en meteorologia i climatologia.

S'ha fet amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Qualitat de l'aire

L'anàlisi de la qualitat de l'aire és necessària per millorar la salut de les persones i del medi ambient.

L'objectiu d'aquest visor és que sigui una eina de sensibilització, consulta i educació ambiental sobre la qualitat de l'aire de la ciutat.

El seguiment de la qualitat de l'aire a Mataró es fa a través de l'estació de referència que hi ha a Mataró i que pertany a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) gestionada per la Generalitat de Catalunya i els estudis implantats a escala local (tubs passius) que es fan majoritàriament en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.