Fitxes de condicions higièniques i sanitàries dels establiments minoristes d'alimentació
Introducció
Els establiments minoristes d'alimentació i els establiments de restauració en què es realitzen activitats de producció, elaboració, transformació, conservació, emmagatzematge, distribució, venda i/o servei d'aliments han de reunir unes condicions higièniques i sanitàries que assegurin la innoqüitat dels aliments que posen a l'abast dels ciutadans i que estan regulades, entre d'altres normatives, per la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de Salut Pública i els Reglaments europeus de higiene dels aliments.
Així mateix, aquests establiments han de ser inscrits en els registres de les respectives administracions locals en aplicació del RD 191/2011, de 18 de febrer, sobre Registre General d'Empreses Alimentàries i Aliments i del document de criteris registrals per a establiments minoristes del sector de l'alimentació aprovat el 20 de febrer de 2012, pel Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
Per què us poden servir aquestes fitxes?
Les fitxes que us oferim són documents de consulta, adreçades a tècnics municipals i a operadors d'empreses alimentàries, que us facilitaran la informació més rellevant sobre les condicions higièniques i sanitàries que han de reunir els establiments minoristes d'alimentació i els de restauració, així com, la normativa que les regula.
Els tècnics municipals hi trobareu informació complementària per inscriure els establiments alimentaris en el registre municipal ja que les fitxes contenen un apartat anomenat "Número de registre municipal: Codi sector (PNPC) i codi activitat" on es proposa el codi del sector i de l'activitat considerada com a principal segons el catàleg dels establiments minoristes del sector de l'alimentació aprovat pel document de criteris registrals per a establiments minoristes del sector de l'alimentació el qual també recull el sistema de codificació comú per a tots els municipis de Catalunya.
Hi trobareu informació sobre:
- Denominació comercial
- Definició de l'activitat
- Marc legal sanitari general i específic. Cercador d'Informació de Diaris Oficials (CIDO)
- Criteris higiènics i sanitaris de referència per a cada sector.
- Altres consideracions específiques d'interès.
- Número de registre municipal.
Relació de fitxes:
Fitxes amb informació pendent d'actualitzar d'acord amb el Reial Decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.
- FITXES DE NORMES I CONDICIONS GENERALS
- Lleis marc.
- Normativa sanitària horitzontal Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 28 Kb].
- Autocontrols Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 28 Kb].
- Condicions Tecnicosanitàries Generals.
- Establiments del comerç minorista Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 141 Kb].
- Establiments de venda ambulant Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 390 Kb].
- Màquines expenedores Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 349 Kb].
- Elaboració i venda en vehicles o remolcs Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 549 Kb].
- Establiments de venda a distància Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 163 Kb]
- Manipuladors d'aliments Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 25 Kb].
- FITXES DE NORMES I CONDICIONS ESPECIFIQUES DELS DIFERENTS SECTORS
- Condicions sanitàries de l'aigua potable en xarxa interna Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 28 Kb].
- Sector begudes i sucs.
- Sector aliments estimulants, espècies vegetals per a infusions i derivats.
- Sector de la carn fresca i derivats.
- Carnisseria carn fresca Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 198Kb].
- Carnisseria - cansaladeria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 208 Kb].
- Carnisseria - xarcuteria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF206Kb].
- Obrador de cansaladeria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 200 Kb]
- Obrador de xarcuteria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 199 Kb]
- Carnisseria de productes carnis Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 144 Kb]
- Sector greixos comestibles, excepte mantega
- Sector congelats.
- Venda congelats Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 28 Kb].
- Sector vegetals i derivats.
- Fruiteria i/o verduleria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 304 Kb]
- Fruiteria i/o verduleria amb elaboracions Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 310& Kb]
- Minorista d'envinagrats Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 374 Kb]
- Minorista de llegums cuits i/o d'altres productes cuits (verdura cuita i altres) Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 310 Kb]
- Sector gelats.
- Sector llet i derivats.
- Lleteria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 346 Kb].
- Formatgeria i/o venda d'altres productes lactis Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 307 Kb].
- Elaboració i venda de formatges i productes làctis Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 377 Kb]
- Venda de llet mitjançant màquina expenedora Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 414 Kb]
- Sector mel, llaminadures i torrons.
- Sector menjars preparats.
- Bar Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 479 Kb].
- Bar - Restaurant Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 478 Kb].
- Restaurant Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 479 Kb].
- Menjars preparats - Venda menjars preparats Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 434 Kb].
- Menjars preparats - Elaboració i venda en el mateix local Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 38 Kb].
- Menjars preparats - Establiments de temporada [PDF 29 Kb].
- Menjars preparats - Venda llegums cuits Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 27 Kb].
- Menjars preparats - Elaboració i venda llegums cuits en el mateix local Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 27 Kb].
- Menjars preparats - Màquines expenedores Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 34 Kb].
- Sector orxates i granissats.
- Venda d'orxates Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 27 Kb].
- Sector ous i derivats.
- Sector farines i derivats (cereals i farines).
- Establiment de venda de pa i/o productes de pastisseria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 370 Kb].
- Establiment de venda de pa i/o productes de pastisseria amb degustació Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 373 Kb].
- Establiment de venda de pa i/o productes de pastisseria amb obrador o zona de cocció de productes semielaborats Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 378 Kb].
- Obrador de pa i/o pastisseria no annex a una botiga Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 314 Kb].
- Establiment minorista de venda i/o elaboració de pastes alimentàries Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 227 Kb].
- Establiment de venda minorista de cereals i de les seves farines Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 220 Kb]
- Elaboració i venda de xurros Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 233 Kb]
- Sector peixos, mol·luscos, bivalves i derivats.
- Peixateria Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 244 Kb].
- Peixateria amb elaboracions Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 247 Kb].
- Bacallaneria i pesca salada Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 236 Kb].
- Bacallaneria i pesca salada amb elaboracions Atenció! Informació NO actualitzada [PDF 238 Kb].
- Sector queviures, supermercats i grans superfícies.
- Transport productes alimentaris a temperatura regulada per autovenda i repartiment.
Anar a inici de relació de fitxes