La comunicació

 

En els últims quatre anys hem avançat considerablement en les accions determinades pel Pla de Comunicació de l’Ajuntament, sobretot en els plantejaments digitals i audiovisuals. De totes maneres, a causa de la crisi, hem realitzat una important contenció i reducció de la despesa en matèria de comunicació, que ha afectat l’edició del butlletí mésmataró, que continua bustiant-se gratuïtament casa per casa, però que ha passat de ser mensual a trimestral.
 
El 2008 vam renovar el web www.mataro.cat, per incorporar més i millors elements audiovisuals i eines 2.0 (blogs, twitter). La renovació del web ens va permetre produir un newsletter diari que actualment té més de 2.000 subscriptors.
 
Fruit de la renovació del web i de la implantació generalitzada de les noves tecnologies, aquest mandat hem experimentat un salt quantitatiu pel que fa al nombre de visitants únics del web (473.000) i també al nombre total de pàgines vistes (1.330.000).

Principals actuacions en l'àmbit de la comunicació

  • El Consorci Digital Mataró-Maresme i el canal m1tv


Quant a la televisió pública, no només hem impulsat la creació d’un dels primers consorcis públics destinats a gestionar un canal públic de Televisió Digital Terrestre local de Catalunya, sinó que hem fet possible la fusió del nou canal (Maresmedigital Tv) amb la històrica Televisió de Mataró, fusió que ha donat com a resultat la posada en marxa del canal m1tv, que aconsegueix ja una audiència de 46.000 espectadors. En els últims mesos, el nou canal ha posat també en marxa el seu particular projecte de televisió a la carta a través d’internet, xip.tv i també és present a les principals xarxes socials.
 

  • Mataró Ràdio


Pel que fa als mitjans audiovisuals de titularitat pública, l’emissora municipal s'ha consolidat i arriba ja a 20.000 oients. L’any 2010 vam ampliar els estudis per fer possible que els equips professionals i els col·laboradors puguessin fer les seves tasques en millors condicions. Recentment, l’emissora ha renovat el web i ofereix els seveis de podcast i l’enviament de notícies a través de butlletins digitals, facebook i twitter.