Pàgina principal  »  L'Ajuntament al servei de tothom  »  La presència a Europa

La presència a Europa

 

Mataró està agermanada amb diferents ciutats europees, que estan ressenyades en un nou monòlit instal·lat a la Via Europa: Córsico (Italia), Créteil (França), Dürnau-Gamelhausen (Alemanya) i Cehegín (Espanya), amb les quals hi ha establerts intercanvis i lligams institucionals.
 
Cada any hem promogut actes amb motiu de la celebració del Dia d’Europa, el 9 de maig, i durant el 2008 es va acollir l’exposició interactiva “Municipis que fan Europa”.
 
Participem en 7 xarxes europees: l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, el Pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, la Xarxa el Perfil de la ciutat, la Xarxa Europea de ciutats per una política d’integració d’immigrants, el Consell Català al Moviment Europeu, i la Xarxa Barcelona Municipis Solidaris.
 
El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha finançat tres projectes: el Centre de Congressos i Reunions, el TCM Innolab i el Centre Local de Dades de Nova Generació, tots ells situats al TecnoCampus.
 
Monòlit de les ciutats agermandes amb Mataró