L'habitatge

Treballem conjuntament amb altres administracions amb l’objectiu de desenvolupar les accions del Pla Local de l’Habitatge. Aquest període 2007-2011, però, no s’ha pogut complir el que estava previst en construcció de nous habitatges a causa de les circumstàncies econòmiques.
 
Malgrat tot hem aconseguit uns resultats remarcables pel que fa a la rehabilitació, on hem ajudat a les comunitats de veïns a emprendre obres de rehabilitació i d’instal·lació d’ascensors. 

Hem realitzat sessions informatives a presidents de comunitats, hem celebrat jornades tècniques i hem signat convenis amb empreses instal·ladores d’ascensors per fomentar-ne la instal·lació i amb el Col·legi d’Aparelladors per un estudi de viabilitat d’ascensors a Cerdanyola. 
 
Per ampliar els recursos de les comunitats, hem signat convenis amb la Generalitat per incrementar els ajuts als barris de Rocafonda-El Palau-Escorxador, Cerdanyola Nord i al conjunt especial de Sant Oleguer.
També hem signat convenis amb ADIGSA i les associacions de veïns del Pla d’en Boet i Les Santes-Escorxador per a la instal·lació d’ascensors, al marge dels ajuts municipals, exempció de taxes i impostos i els ajuts específics de la Llei de barris.
 
Finalment, per augmentar les possibilitat de finançament de les comunitats, hem constituït el Fons Municipal de Foment de la Rehabilitació, dotat en 1.200.000 €, per avançar els ajuts de la Generalitat i hem signat convenis amb Caixa Laietana i Cajasur per a la concessió de préstecs preferencials per a les obres de rehabilitació o instal·lació d’ascensors.

Principals actuacions en l'àmbit de l'habitatge

  • El Pla Local de l’Habitatge


En el marc del Pla Local de l’Habitatge i malgrat les circumstàncies econòmiques desfavorables, hem enllestit 102 habitatges públics, mitjançant l’empresa municipal d'urbanisme PUMSA i 94 de la Generalitat, mitjançat l’Incasòl destinats a joves i situats al carrer de Sant Cugat.

A més, durant el 2011 hem iniciat 111 pisos més i 103 resten per iniciar-se a l’espera de finançament. Per al 2012 es preveu iniciar 90 habitatges més.


Els 102 habitatges enllestits són els següents: 30 en règim de lloguer al carrer de Carlemany per a gent gran amb serveis i adaptats; 30 de venda a la plaça de la Pepa Maca a Can Gassol; 15 del carrer de Cosme Churruca amb un innovador sistema de recuperació d’aigües grises; 12 al carrer de Vasco Núñez de Balboa adaptats per a persones amb mobilitat reduïda; 5 de venda al carrer de Teià; i 3 en règim de lloguer al carrer d'Almeria. A més, els 7 habitatges de lloguer per a joves al carrer de Juan Meléndez Valdés tenen sistema energètic qualificat de Classe A gràcies a l’aprofitament de la geotèrmia.