La joventut

Durant aquest mandat, hem orientat els esforços en dos sentits. En primer lloc hem cosolidat els recursos i serveis dirigits als joves mitjançant el nou Pla Jove x Mataró 2009-2012. En segon lloc, hem impulsat la promoció de l’emancipació i l’autonomia dels joves amb la creació de l’Oficina Municipal d’Emancipació Juvenil que centralitza els recursos destinats a la informació i assessorament d’aquest procés. Aquestes actuacions les desenvolupem en els espais que formen la Xarxa d’equipaments per a joves que hem consolidat i ampliat amb el nou Casal de Joves al Pla d’en Boet.


Des de les entitats juvenils, amb la col·laboració de l’Ajuntament, es promouen i fomenten projectes de lleure i formació, com les activitats de la Nit Oberta o el programa de televisió i ràdio Joves.tv que dóna veu als joves en el mitjans de comunicació.

En l’àmbit del lleure infantil, hem col·laborat en el desenvolupament de projectes de les diferents entitats i hem consolidat els recursos destinats al suport a les famílies amb els casals d’estiu.

 

Principals actuacions en l'àmbit de la joventut

  • Centre Cívic Cabot i Barba


La nau de banda mar de l’antiga fàbrica Cabot i Barba l'hem rehabilitat per acollir el nou Centre Cívic Cabot i Barba on hi ha el servei d’Ocup@ció Jove i el Telecentre. 


El servei d’Ocup@ció jove s’adreça a joves d’entre 16 i 25 anys que volen formar-se i trobar feina. Aquest servei, ofert pel Servei d’Ocupació de l’IMPEM, està a disposició dels joves i també dels equips docents dels instituts i professionals de l’orientació.
 
El Telecentre és un espai amb ordinadors perquè els joves que ho necessitin tinguin accés a internet. Aquest servei s’adreça a joves d’entre 12 i 35 anys i compta amb dinamització i suport per als usuaris.
 
Aquest nou centre cívic és un espai polivalent amb diverses funcions i usuaris amb la voluntat de fomentar la relació i la participació ciutadana que també acollirà un punt d’informació, un local per a l’Associació de Veïns de Mataró Centre i espais per a diferents tallers i activitats amb una sala dedicada a la dansa.
 
L’accés principal és per la plaça de Miquel Biada. La inversió, finançada pel fons estatal FEOSL, ha estat d'1.588.161,5 €.