Pàgina principal  »  Desenvolupament econòmic i territori  »  La competitivitat del teixit producitu

La competitivitat del teixit producitu

Hem posat en marxa en els darrers 4 anys programes de gran rellevància quant a impacte a les empreses del territori.

En primer lloc, esmentem el programa de Foment i Dinamització del Cooperativisme, que ens ha permès treballar amb 74 empreses d’economia social del territori per definir un Pla d’actuacions de forma concertada i ha provocat la creació de 12 noves empreses sota la forma d’empresa d’economia social. També destaquem la realització de la 1a Quinzena del cooperativisme a Mataró.
 
En segon lloc, a través del Programa d’Actuació Econòmica als polígons (PAE), hem posat en marxa una revisió detallada del cens d’empreses ubicades als polígons del Pla d’en Boet I i II. Hem visitat 450 empreses per validar aquest cens, amb l’objectiu principal de desenvolupar un pla estratègic d’acció i d’impuls dels polígons com a espais de dinamització econòmica i de creixement empresarial de la ciutat. 
La Nau Minguell
En tercer lloc, amb el Programa de cooperació empresarial hem promogut la cooperació i la creació d’aliances empresarials estratègiques inter i intra sectors. Com a exemple, hem impulsat accions de cooperació desenvolupades per empreses del sector audiovisual, TIC, i comerç.

No com a sector d’activitat, però sí com a col·lectiu que va adquirint un gran pes a la ciutat, el programa “Dóna’t un impuls”, adreçat a dones empresàries amb negocis, ens ha permès crear xarxes de col·laboració i espais de networking a nivell local i nacional.
 
Com a programa innovador destaquem el treball iniciat a nivell comarcal amb el sector marítim i nàutic, que ens ha de permetre desenvolupar una bona xarxa territorial i impulsar projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació en aquest sector emergent i amb  altres relacionats com són el turisme, l’oci, el coneixement o l’esport.

Per últim hem fet un esforç de col·laboració i cooperació amb els gremis i associacions empresarials amb la signatura de convenis amb la FAGEM, la GENTIC, la Unió de Botiguers, Bulevards Mataró i el Gremi d’Hostaleria i Turisme, entre d’altres, que ens ha permès desenvolupar moltes actuacions conjuntes com la Nit amb visió i el Fòrum Innova 360.