Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Més de 100 llengües
Dia Internacional de la Llengua Materna

Mataró compta amb un patrimoni lingüístic important i variat. A la ciutat hi viuen persones de més de 126 nacionalitats i s’hi parlen més de 100 llengües.
La UNESCO va proclamar l’any 2000 el dia 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka, Paquistan (actualment Bangladesh) l’any 1952.
Per sisè any consecutiu, del 7 de febrer al 21 de febrer, es promouen tot un seguit d’actuacions per tal de fer visible la realitat lingüística de la ciutat.

Programa en pdf

I DURANT TOT EL MES...

Diverses activitats als centres educatius

Les escoles, instituts, escoles d’adults de la ciutat dinamitzaran activitats de sensibilització. Seguiu-los a través del #llenguamaterna

Organitza: Servei Educatiu de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya- Pla Educatiu d’Entorn.Visualització del vídeo del Dia Internacional de la Llengua Materna

Durant tots els dies es podrà visualitzar el vídeo de difusió del Dia Internacional de la Llengua Materna.

Seguiu-lo a través del #llenguamaterna @ciutadaniamataro i canal Youtube de l’Ajuntament


Xarxes Socials
Durant el mes de febrer es faran accions a les diferents xarxes socials de tots els organitzadors del Dia Internacional de la Llengua Materna.
#llenguamaterna @matarocat @ciutadaniamataro @mataro_jove @bibliosmataro
@FundacioIluro @CNLdelMaresme @igualtatmataro @mem_educatiu
@EducacioMataro @SEmataro #PlaEducatiuEntorn 


Organitza: Ajuntament de Mataró i Servei Educatiu de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya- Pla Educatiu d’Entorn, Moviment Educatiu del Maresme, CNL del Maresme, Biblioteques de Mataró i Associació Espanya Qilu de la industria cultural i comercial a Catalunya.
Col·labora:  Generalitat Secretaria d’Igualtats i de Diputació de Barcelona


Captura de pantalla 2022-02-03 a las 10.57.19.png