Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 100 llengües

Més de 100 llengües
Dia Internacional de la Llengua Materna

Mataró compta amb un patrimoni lingüístic important i variat. A la ciutat hi viuen persones de més de 110 nacionalitats i s’hi parlen més de 100 llengües.
La UNESCO va proclamar l’any 2000 el dia 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna per commemorar la mort d’estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka, Paquistan (actualment Bangladesh) l’any 1952.
Per setè any consecutiu, del 6 de febrer al 27 de març, es promouen tot un seguit d’actuacions per tal de fer visible la realitat lingüística de la ciutat.

Programa en pdf

Programa d'activitats


I DURANT TOT EL MES...

Visualització del vídeo del Dia Internacional de la Llengua Materna
CNL DEL MARESME

El Centre de Normalització Lingüística del Maresme organitza una gimcana lingüística amb preguntes sobre la diversitat de les llengües a Mataró.

Es podrà consultar a les xarxes  Twitter @CNLdelMaresme i  Facebook @CNLdelMaresme i als aparadors de diversos establiments comercials de la ciutat.

Organitza: CNL del Maresme

Diverses activitats als centres educatius

Les escoles, instituts, escoles d’adults de la ciutat dinamitzaran activitats de sensibilització.

Seguiu-los a través del #llenguamaterna

Organitza: Servei Educatiu de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya - Pla Educatiu d’Entorn.


Xarxes Socials

Durant el mes de febrer es faran accions a les diferents xarxes socials de tots els organitzadors del Dia Internacional de la Llengua Materna.
#llenguamaterna
@EducacioMataro @SEmataro #PlaEducatiuEntorn 

BannerPeu_1920x640px_v2.jpg