Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

25N Dia internacional contra les violències masclistes

25N, Dia Internacional contra les violències masclistes
Novembre 2020


La violència cap a les dones és, probablement, la violació dels drets humans més habitual i que afecta un major nombre de persones al món, només pel fet de ser dones.

L’any 2020 es commemoren 25 anys del final de la guerra a Bòsnia, un conflicte armat on les desigualtats estructurals ja existents en una societat s’accentuen, i augmenten els índexs de violència contra les dones i les nenes, especialment els atacs contra la seva sexualitat. La violència sexual en els conflictes no es pot entendre aïllada d’altres greus violacions dels drets humans de les dones, fruit de les enormes desigualtats i de la discriminació que continuen patint a tot el món, ni al marge de la violència de gènere que té lloc en temps de pau.  

Malauradament, aquest any també hem viscut un període d’excepció, amb uns mesos de confinament, que ha suposat per a moltes dones un temps de conflicte, d’inseguretat, en què han hagut de compartir un espai tancat,  temps i vida  amb el possible agressor. Des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI considerem que aquestes dues situacions ens poden donar l’oportunitat de reflexionar sobre les violències masclistes en temps de conflicte, ja sigui armat o no, i posar l’accent en com han viscut i  viuen les dones aquestes situacions, quines eines han fet servir per sobreviure, quines seqüeles els  ha deixat aquesta situació i com podem treballar amb elles per revertir i superar el que han hagut de viure.

En aquest sentit s’ha treballat amb el Grup d’entitats del Consell Municipal d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, amb la resta de seccions del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i serveis i agents de la ciutat, per poder elaborar aquest programa d’activitats que recull, des de diferents punts de vista, aquestes situacions.

Programa d'activitats


ALTRES ACTIVITATS

Sabates Vermelles
Al llarg del mes de novembre la Vocalia de Dones de Rocafonda realitzarà el projecte de rebuig de les violències masclistes  a comerços i equipaments de Rocafonda.


Al llarg de tot el curs escolar

Tallers prevenció violència masclista

Adreçada als centres de secundària de Mataró

Aquests tallers es realitzen a demanda dels centres interessats.

Nit de la Solidaritat
Se celebra el dia 20 de novembre i té com a tema central “Mataró per Bòsnia: 25 anys després”, podeu consultar el programa d’activitats  a www.mataro.cat/cooperacio

Tallers diversitat afectivosexual
Adreçada als centres de secundària de Mataró

Aquests tallers es realitzen a demanda dels centres interessats.

Tallers sobre corresponsabilitat "A casa qui fa què" 

Adreçada als centres de primària i a entitats i famílies

Aquests tallers es realitzen a demanda dels centres interessats.


Cal fer la demanda a través de la Guia d’activitats i serveis per als centres educatius, docents, famílies i AMPA/AFA de Mataró.