Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collits a casa

Clafoutis de madeuixes i rom

Recepta realitzada pel restaurant Nougat

 
 




Ingredients per a 4/6 persones:

PASTA BRISA
· 300 gr de farina fluixa
· 165 gr de mantega pomada
· 1 ou
· 95 gr sucre glacé
· 5 gr de sal
· Cigrons naturals per la cocció


FARCIT DE MADUIXES
· Pasta brisa
· 200 gr de maduixes
· 65 gr de farina
· 2 ous
· 250 gr de nata
· 40 gr de mantega fosa
· Rom
· 55 gr de sucre


Elaboració

 
 

1. Posem la mantega pomada a un bol i anem afegint els ous (a temperatura ambient) i després la resta d'ingredients fins a obtenir una massa homogènia.

2. Deixar reposar la massa a la nevera unes hores abans d'utilitzar.

3. Estirem la massa ben fina de manera uniforme i posem a sobre el motlle de la tarta (preferiblement de base desmuntable).

4. Courem la massa de la brisa 10 minutos a 170 ºC. Per tal que no creixi la massa omplirem tota la base amb cigrons durs (que guardarem per futures tartes).

5. Un cop cuita la base treiem els cigrons i posem les maduixes partides segons la mida. Per preparar el farcit barrejarem els ous amb el sucre, afegirem la nata líquida, incorporarem la farina, tot seguit la mantega fosa i per últim el rom (la quantitat i el tipus d'aiguardent o licor depèn del nostre gust).

6. Omplirem la tarta amb el líquid i courem a 150 ºC fins que qualli (15 o 18 minuts). Per comprovar es punxa amb un ganivet i ha de sortir net.