Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Crema de pastanaga amb oli de vainilla

Recepta realitzada per Elisabeth Cuevas

 
 



Ingredients:

  • 1-2 manats de pastanaga
  • 1 baina de vainilla
  • 200cc d’oli oliva sua
  • 4 làmines de pernil salat


 
 

Preparació

Escalfar l´oli a foc lent una miqueta, retirar del foc i afegir la baina de vainilla que prèviament hem obert per la meitat i buidat tota la seva llavor que també posem al oli. Deixar infusionar una estona.


Pelar i netejar les pastanagues, tallares en trossos i bullir las 10-12 minuts en aigua amb sal. Y triturar en batedora o similar amb una mica d´aigua de la seva cocció i afegir una dosi generosa d’ oli de vainilla. Rectificar de sal i pebre. Tornar a triturar fins que quedi ben cremosa.


Assecar el pernil uns segons en el microones o al forn a temperatura mitjana entre dos papers de forn o silpat i amb una mica de pes damunt, fornejar fins que estiguin cruixents.


Si fem la versió del microones després esmicolarem el pernil per tal que quedi com una sal de pernil.



Podem servir en gotets com aperitiu afegint una mica mes d´oli de vainilla al final i la sal de pernil a sobre.

O en plat fons com a primer plat, afegirem també oli i el cruixent de pernil, i opcionalment si volem unes boletes de formatge de cabra.