Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Cremós de nyàmeres amb xips de moniato i pernil

Recepta realitzada pel restaurant Som Terra

 
 



Ingredients (per 4 persones):

  • 500 gr. de Nyàmeres (senceres)
  • 250 ml de crema de llet
  • 1 peça gran de moniato
  • 250 gr. de pernil
  • Sal, oli, mantega

 

Preparació:

Rentem i pelem les nyàmeres com si fossin patates, es tallen en forma de daus.

Coem els daus en aigua fins que estiguin fets.

S’escorren bé i quan encara està calent li afegim la crema de llet.

Triturem amb un processador de menjar, li afegim una nou de mantega i rectifiquem de sal; reservem mantenint l’escalfor.

A banda, rentem i pelem el moniato i amb l’ajuda d’una mandolina tallem làmines d’un gruix de 0,5 mm aprox. Les anem dipositant en aigua ben freda i les deixem reposar uns 5 minuts.

Preparem una paella amb oli i el portem a temperatura alta.

Escorrem molt bé les làmines i les assequem amb l’ajuda de paper absorbent.

Fregim el moniato a la paella amb oli i quan veiem que queda cruixent, les retirem i posem en paper absorbent per retirar l’excés d’oli.

En una altra paella, amb unes gotetes d’oli, fregim el pernil tallat en tires fins que estigui ben daurat.


Muntatge del plat:

Servim la crema de nyàmeres que teníem reservada en un plat fondo i decorem amb les xips de moniato i el pernil. Acabem amb un rajolinet d’oli d’Oliva Verge.