Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collits a casa

Lingot de garrí amb albercocs

Recepta realitzada per l'espai gastronòmic Botafoc

 
 



Ingredients:

Cuixa de garrinet 
(de garrí 6 / 8 kg)
Oli d’oliva
Herbes aromàtiques 

Guarnició:

Albercocs
Mantega

Per l’almívar:
Aigua
Sucre
Anís estrellat

Per la salsa d’Oporto:
Fons morè de garrí
Escalunya
Vi d’Oporto
Xampinyons
Herbes aromàtiques
 
 

Preparació:

Cuinem la cuixa durant 12h a 80º.
Retirem la pell sense que es trenqui i desfem tota la carn
Col•loquem, en una placa, una capa de pell per sota una capa de carn i tapem amb un altra capa de pell. Reservem i refredem.
Tallem un rectangle de la placa, que ens haurà quedat compacta, i daurem.
Per fer el suc de garrí enrossim les carcasses, les escalunyes, les herbes, afegim aigua i deixem bullir 4 hores.
Per fer la Salsa d’Oporto, barregem el suc de garrí amb l’Oporto i ho deixem reduir fins que quedi a punt de glaç.
Per fer l’almívar, courem els albercocs amb l’aigua, el sucre i l’anís estrellat. Colem i saltem amb mantega el suc de garrí.
Muntem el plat.