Poma caramel·litzada amb cremós de llimona
Recepta realitzada per Patricio Inostroza, cap de cuina del restaurant Culinary

Ingredients
· 60 g rovells d’ou
· 60 g sucre
· 2 fulles de gelatina
· 50 g suc llimona
· 250 g nata molt poc muntada
· 1.250 g pomes verdes
· 140 g mantega
· 310 g sucre
· 1 rameta farigola
· 225 g suc de poma
· 50 g sucre gra
· 15 g maizena
· 10 g mantega
· El suc d’una llimona
· Una llimona ratllada
Elaboració
1. Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
2. Batre els rovells i el sucre fins que dobli de volum.
3. Fondre la gelatina e incorporar-la al batut.
4. Barrejar aquest sobre la nata amb molt de compte.
5. Afegir el suc de llimona i congelar la barreja fins al moment de servir.
POMES CARAMELITZADES
1. Pelar les pomes, tallar-les a la meitat i desprès en tres trossos.
2. Al foc fonem la mantega i el sucre.
3. Posem els trossos de poma i el ramet de farigola i remenem a foc baix, fins que quedin un color caramel clar.
CREMA DE POMA
1. Es cou tot al bany maria o al microones fins a obtindre una crema amb una textura consistent.
2. Es retira del foc i s’incorpora la ratlladura de llimona.
3. Es reserva a la nevera.