Tatin de carxofes
Recepta realitzada per Elisabeth Cuevas
Ingredients:
- 8-9 carxofes mitjanes
- 100 gr de tomàquets secs al sol en oli
- 100 gr de formatge parmesà o un sec que ens agradi
- Un pasta brisa
- Ceba confitada (opcional)
Elaboració
Estirar la massa y punxar-la.
Pelar les carxofes i treure el tronc, deixar solament el cor, trèiem tb el pel i tallem per la meitat. Sal pebre i confitem a foc mig durant uns 20-30 minuts fins que estiguin tendres, Escórrer be i reservar.
Tallar el tomàquet prèviament escorregut, en tires fines.
Disposar les carxofes ben escorregudes, en la part profunda d´un motlle rodo, posant la part rodona avall ja que es la part que veurem al donar li la volta.
Intercalar per damunt la ceba si es el cas i els trossos de tomàquets secs al sol.
Cobrir amb la massa brisa prèviament estirada i punxada, tallar la part que sobri i fer un petit forat(volcà) al centre de la pasta per tal que respiri al fornejar.
Fornejar a 200º, uns 15/20 minuts fins que la massa sigui cuita, daurada. Deixar refredar una mica i treure del motlle. Afegir els encenalls de formatge en calent i servir.