Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consell Econòmic i Social de Mataró

Notícies

RecullINserció de Solidança, el projecte de sostenibilitat de Cotexmo i Circ Bombeta, guanyadors de la 2a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat

Els guardons tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació

Aquesta tarda ha tingut lloc la Jornada Anual del Consell Econòmic i Social, en la qual s’han donat a conèixer els guanyadors de la 2a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat en un acte celebrat al Cafè Nou. Els guardons, que es lliuren a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial, es concedeixen en les categories d’empresa gran o mitjana; Empresa petita o microempresa i Autònoms;  i s’adrecen a projectes empresarials orientats als àmbits social (iniciatives relacionades amb la vinculació i la contribució positiva de l’activitat empresarial amb el seu entorn social), mediambiental (projectes amb sensibilitat per l’impacte mediambiental), i econòmic (actuacions relacionades amb l’ètica del model econòmic, models participatius de gestió i governança i en la innovació en clau social).

L’acte de lliurament de premis ha reunit a representants del món econòmic, empresarial, associatiu i polític de la ciutat. El president del Consell Econòmic i Social de Mataró i regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha donat la benvinguda a la Jornada mentre que l’alcalde, David Bote, ha estat l’encarregat de fer la cloenda. Durant l’acte, la doctora en Psicologia Social i gerent municipal  de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, ha parlat de  "La nova responsabilitat social del segle XXI: reptes i oportunitats"

El premi a l’empresa gran o mitjana  se l’ha endut el projecte RecullNserció de l’empresa Solidança Treball, Empresa d’Inserció, SL. Es tracta d’un projecte d’inserció laboral per a persones en risc d’exclusió, que promou l’economia circular i la sostenibilitat ambiental i que està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’Agenda 2030. Les activitats que s’inclouen en el projecte són: la venda de roba de segona mà, la recollida porta a porta de voluminosos, la recollida de residu tèxtil i la gestió de dues deixalleries, una d’elles mòbil. En total, l'activitat de Solidança a la ciutat de Mataró genera 19 llocs de treball per a persones en risc d'exclusió que impacten directament a l'economia circular de la ciutat i contribueixen a la sensibilització de la població de Mataró.

En aquesta categoria s’ha fet una menció especial a la Fundació CEO Maresme pel seu projecte del Restaurant del Cafè Nou, pel seu compromís amb la restauració sostenible, la inclusió social i la cultura comunitària.

Pel que fa a la categoria d’empresa petita o microempresa el jurat ha decidit atorgar el premi al projecte de sostenibilitat de l’empresa Cotexmo S.L que engloba diferents línies d’actuació enfocades a la millora de l'impacte social i ambiental de l’activitat tèxtil de Mataró. El projecte destaca per la seva amplitud de mires, amb iniciatives que van des de mesures per a la transició energètica, la reducció i tractament dels residus o la reutilització dels teixits tèxtils, i d’altres de caire més social com els protocols d’igualtat de gènere, l’ampliació de drets laborals, o les mesures de conciliació.

En aquesta categoria també s’han fet dues mencions especials, la primera a l’empresa tèxtil Coleo, SL pel projecte centrat en una indústria circular i sostenible dins del sector tèxtil de Mataró, i la segona a Bloc Cooperatiu, SCCL, pel projecte de transformació del mercat de lloguer a través d’habitatges de lloguer amb preu just i assequible.

El darrer guardó de la nit, a la millor iniciativa d’Autònom, se l’ha endut, Jordi Mas, artista i formador de circ que ha creat el Circ Bombeta, un projecte de circ inclusiu, dut a terme dins les instal·lacions de l’espai de circ Cronopis a Can Fugarolas, al barri de l’Havana. El circ Bombeta és una classe de circ per a persones amb diversitat funcional, on s’adapten les disciplines de circ a les necessitats de les persones usuàries del taller i on es treballa la motricitat, l’autosuperació, la creativitat i la confiança.

Els guanyadores de les diferents categories han obtingut una dotació econòmica de 2.000€, el reconeixement per part del Consell Econòmic i Social i de l’Ajuntament de Mataró, i el suport en la promoció i presència a mitjans de les iniciatives guanyadores.

 

 

 

 

 

 El Consell Econòmic i Social de Mataró lliura els premis Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial

El Consell Econòmic i Social de Mataró lliura els premis Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial

Aquesta tarda ha tingut lloc la Jornada Anual del Consell Econòmic i Social, que ha donat a conèixer els guanyadors de la 1a edició dels premis Més Mataró Empresa Societat en un acte celebrat a la Nau Gaudí. Els guardons tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, a l’hora que contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació.

Llegir Més...