Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coronavirus

Coronavirus

Edifici Via Pública
Mataró activa mesures preventives de protecció de la salut pel coronavirus
A data d’avui l’Ajuntament no té coneixement de cap diagnòstic de coronavirus que afecti a persones residents a Mataró. El Pla Bàsic d’Emergències Municipal està activat en prealerta i s’han pres les primeres decisions de protecció de la salut d’acord a les indicacions de la Generalitat de Catalunya.
Mataró tanca al públic els equipaments municipals cívics, culturals, educatius i esportius en prevenció del coronavirus
L’Ajuntament de Mataró ha aprovat avui noves mesures de prevenció contra la transmissió del coronavirus que afecten tant a serveis i activitats municipals com a l’organització interna dels propis treballadors. Aquestes mesures es fan en consonància amb les decisions preses per la Generalitat, que avui ha passat el Pla de Protecció Civil de Catalunya a fase d’emergència 1.
L’Ajuntament estableix mesures de prevenció per garantir els serveis municipals essencials
L’alcalde, David Bote, ha decretat mesures per garantir la continuïtat dels serveis municipals essencials, com són l’enllumenat públic, la recollida de residus, els mercats municipals o la Policia Local. El Pla Bàsic d’Emergències Municipals ha passat de fase d’alerta a emergència 1 amb motiu del coronavirus, en consonància amb l’estat d’alarma declarat pel Govern de l’Estat i l’activació per part de la Generalitat de la fase d’emergència del Pla de Protecció Civil de Catalunya.
L’Ajuntament de Mataró pren les primeres mesures econòmiques amb motiu de la pandèmia del coronavirus
Entre altres mesures, s’està estudiant la possibilitat d’ajornar el pagament dels tributs municipals, es prioritza agilitar el pagament a proveïdors i s’estudiaran fórmules per modificar, resoldre o suspendre contractes per ajustar els serveis que sigui necessari a la demanda actual.
Dues associacions de xinesos fan una donació de material sanitari a l'Ajuntament i a l'Hospital de Mataró
Mascaretes, guants de làtex i ampolles de gel desinfectant són els productes que han lliurat avui la comunitat xinesa perquè els serveis essencials que atenen la ciutadania tinguin la màxima protecció per fer front al coronavirus.
Els mercats de venda no sedentària suspenen l’activitat per evitar el risc de contacte
L’Ajuntament decideix que deixin de celebrar-se els sis mercats ambulants que tenen lloc a diferents ubicacions, tant pel que fa la venda de fruita i verdura com de roba i altres productes, davant el risc de transmissió del coronavirus. Alguns dels productors de proximitat de fruita i verdura posen a disposició de la ciutadania serveis de comanda i lliurament a domicili.
Mataró Bus adapta els horaris per minimitzar els riscos de contagi i garantir alhora un servei necessari
Els nous horaris, que mantenen un 67% del servei, entren en vigor a partir del divendres 20 de març en compliment de les mesures previstes al Reial Decret 463/2020, del 14 de març, pel qual es declara l’estat d’Alarma i dins dels barems de reducció establerts per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. Aquesta aplicació significa reduir les freqüències del servei de la mateixa forma que es fa durant el mes d’agost, una informació que es troba físicament en totes les parades i també a l’aplicació mòbil i al web perquè la ciutadania la pugui consultar fàcilment.
L’Ajuntament ajorna el pagament dels tributs municipals fins que finalitzi l’estat d’alarma
Es concreten les mesures fiscals i econòmiques que afecten a les activitats comercials i empresarials de Mataró com l’exempció de la taxa de terrasses o l’exempció del preu públic de brossa comercial als establiments que hagin hagut d’aturar l’activitat, pel temps que hagin estat tancats.
El Punt del Voluntariat coordina les accions solidàries a Mataró derivades del COVID-19
Promoure xarxes de solidaritat comunitària autoorganitzades, coordinar i posar en contacte les persones voluntàries amb les entitats i fer una crida a la cessió de material d’autoprotecció són els tres eixos que es coordinen des del Punt de Voluntariat (Agència de Suport i Serveis a les Entitats). Aquestes accions de coordinació responen a la voluntat de seguir la norma general de confinament de la ciutadania alhora que s’arribi de forma coordinada i amb les normes d’higiene i seguretat marcades per la llei als col·lectius més vulnerables de la societat.
Mataró habilita de forma provisional la Masia de Can Boet com a segon Centre d’Acollida Municipal
La Masia de Can Boet s’ha habilitat per acollir persones sense sostre de Mataró donada la situació d’excepcionalitat derivada pel coronavirus i seguint les mesures derivades del Reial Decret 463/2020, del 14 de març. Aquest espai, que està gestionat per Creu Roja Mataró, disposa de 16 llits i de les prestacions de protecció i higiene necessàries per garantir i poder aplicar els protocols establerts en aquest tipus de confinament. Aquestes 16 places se sumen a les 21 que ofereix el Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret.
Mataró suspèn els contractes de serveis i subministraments que s’hagin hagut d’interrompre
Per evitar acomiadaments en les empreses contractistes, mentre duri el període d’excepcionalitat l’Ajuntament assumirà les despeses de personal, lloguer de locals i costos de manteniment de maquinària, instal·lacions i equips
El CAP Gatassa i el CAP Ronda Cerdanya no obriran els dissabtes fins a nou avís
Els Centres d’Atenció Primària que depenen de l’Institut Català de la Salut a Mataró han reorganitzat el seu horari d’atenció al públic de manera temporal i mentre duri la situació d’excepcionalitat per la pandèmia del coronavirus.
L’Ajuntament limita l’horari d’obertura de les botigues d’alimentació, que han de tancar obligatòriament a les 21 h
La mesura es pren per reduir al màxim l’activitat al carrer. Els incompliments poden comportar sancions de 600 a 30.000 €.
Les obres públiques municipals suspeses pel COVID-19 ampliaran el seu termini un cop es puguin reprendre
L’Ajuntament ordena l’ampliació del termini de totes les obres públiques municipals, ara suspeses pel Decret d’alcaldia del 18 de març del 2020, mentre duri l’excepcionalitat que ha provocat la suspensió i fins que aquesta prestació es pugui reprendre. Les obres que afectin a subministraments bàsics, com l’abastament d’aigua a la població, queden exemptes d’aquesta aturada.
L’Ajuntament distribuirà les targetes moneder a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador
L’Ajuntament de Mataró ha habilitat 10 punts de distribució de les targetes moneder per a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador a Mataró. Cada família ha rebut avui, 23 de març, un SMS al seu mòbil on se l’informa del lloc i franja horària de recollida així com de les mesures que s’han pres de seguretat i higiene per procedir a l’entrega. L’entrega es farà durant el dimarts 24 de març en una desena de centres educatius de la ciutat. Per a cada família es carregarà la targeta amb l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament.
L’atenció pediàtrica en dissabte es farà al CAP Rocafonda fins a nou avís
Mentre duri la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia del coronavirus, el CAP Rocafonda també atén els dissabtes les persones usuàries del CAP Cerdanya, mentre que el CAP Ronda Prim assumeix els pacients del CAP Gatassa.
El Punt del Voluntariat ha rebut la sol·licitud per fer tasques solidàries d'un centenar de ciutadans des que va començar el confinament
Un centenar de ciutadans han omplert el formulari per oferir-se a fer tasques de voluntariat des que es va decretar l’Estat d’Alarma pel Reial Decret 463/2020 del 14 de març. El Punt de Voluntariat coordina i posa en contacte aquests voluntaris amb les entitats que en necessiten com, per exemple, Creu Roja. Entre els perfils dels voluntaris hi ha cuiners, psicòlegs, bombers i ciutadans que s’ofereixen a fer serveis per a les persones amb dificultats.
En marxa la campanya #entitatsdesdecasa per dinamitzar online el teixit associatiu
L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats anima les entitats mataronines a publicar a les seves xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i Youtube tot allò que vulguin comunicar i oferir a la ciutadania amb el hashtag #enitatsdesdecasa. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, s'actualitza diàriament el recull informatiu amb les seves iniciatives. S’ha habilitat una nova secció al Portal d'Entitats www.mataro.cat/entitats perquè la ciutadania pugui accedir a totes les publicacions que realitzin les entitats de la ciutat de Mataró.
La Policia Local intervé material sanitari que es volia distribuir en un comerç de Mataró a preus abusius
Els agents han interceptat una furgoneta quan portava mascaretes i guants per a la seva venda en un establiment comercial de la ciutat. La Policia Local ha intervingut el material, que es posarà a disposició dels serveis sanitaris.
L’Ajuntament inicia la desinfecció dels espais de la via pública més sensibles per prevenir contagis
Ja s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats.
Mataró s’adhereix al Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus
L’Associació Catalana de Municipis i Comarques(ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han acordat un manifest conjunt per exposar la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat. L’Ajuntament de Mataró s’hi adhereix i en donarà compte en el primer Ple que se celebri després de superar la crisi del coronavirus.
El CAP La Llàntia està tancat fins a nou avís
Davant la situació d’excepcionalitat, el CAP Ronda Cerdanya atendrà els usuaris del CAP La Llàntia per a aquells temes que no puguin esperar. La mesura forma part de la reorganització d’equips d’atenció primària que està fent l’Institut Català de la Salut davant la pandèmia de coronavirus.
Aigües de Mataró garanteix el subministrament a tota la ciutadania
Amb motiu de la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, la companyia municipal ha elaborat un protocol d’actuació on contempla un Pla de contingència i les mesures per portar-lo a terme.
L’Ajuntament reforça els serveis que donen cobertura a la ciutadania més vulnerable durant l’estat d’alarma
Els Serveis d’Assistència Domiciliària, Teleassistència, el menjador social i els àpats per a les persones grans, el Centre de Suport Alimentari l’Entorn, el Servei d’Atenció Social i el Centre d’Acollida Municipal per a les persones sense sostre són alguns dels serveis que es reforcen i reorganitzen amb l’objectiu de garantir la correcta atenció a tots aquells col·lectius més vulnerables i dependents de la ciutat.
L’Ajuntament organitza un dispositiu per recollir i distribuir les donacions de materials de protecció de particulars i empreses
El Servei de Protecció Civil i Salut analitza i canalitza les diferents iniciatives empresarials i de particulars, que de forma voluntària i altruista, s’estan portant a terme aquests dies en relació a la donació o producció de material de protecció durant el COVID-19. S’ha habilitat el correu electrònic protecciocivil@ajmataro.cat com a mitjà de comunicació i recepció de totes aquestes iniciatives solidàries. Un cop validades i coordinades les donacions, els materials s’emmagatzemaran i distribuiran des d’un punt habilitat per l’Ajuntament a l’edifici de Benestar Social, a l’avinguda de Puig i Cadafalch, 101.
L’Ajuntament ajorna l’aplicació de les mesures definitives de mobilitat al Centre fins a nou avís
El període de transició i adaptació a les noves restriccions de circulació a La Riera i entorns s’allarga fins a nou avís degut a la situació d’excepcionalitat per la pandèmia de la COVID-19.
L’Ajuntament prorroga l’activació del Pla Bàsic d’Emergències Municipal mentre duri la crisi sanitària
El Pla Bàsic d’Emergències, emmarcat en el Document Únic de Protecció Civil que inclou tots els riscos que afecten al municipi, està activat des del 13 de març en fase d’emergència 1. L’alcalde, David Bote, ha signat un decret que prorroga l’activació i permet mantenir les mesures organitzatives necessàries per garantir la continuïtat dels serveis essencials de la ciutat i protegir la salut dels ciutadans.
Mataró redueix el termini mig de pagament de factures a proveïdors per apaivagar l’impacte econòmic de la crisi sanitària
Durant el mes de març, l’Ajuntament ha abonat als seus proveïdors factures per un valor total de 3,08 M € i el termini mig de pagament ha estat de 36 dies, 12 dies menys que al gener.
L’Ajuntament pren mesures en matèria d’habitatge per fer front a l’impacte econòmic de la crisi del coronavirus
Entre les accions hi ha la bonificació del 30 % del lloguer del parc públic d’habitatges per aquelles famílies que hagin patit una disminució dels ingressos per la situació del coronavirus, impulsar el Servei d’Intermediació en Deutes d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró i la petició als governs de Catalunya i d’Espanya de mesures per pal·liar el risc de pèrdua de l’habitatge a persones afectades per l’impacte econòmic de la crisi del COVID-19.
La Fundació Hospital ofereix un servei d’atenció i suport al dol per a les famílies afectades pel COVID-19
La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magadalena ofereix ajuda psicològica durant l’actual estat d’alarma per a les famílies de Mataró i El Maresme que necessitin un acompanyament per la mort d’alguns dels seus familiars o amics. Les demandes de suport al dol s’han de fer al correu electrònic atenciodol@fundaciohospital.org i estan coordinades per un equip amb psicòlegs experts amb experiència i competència en l’atenció de persones en situacions de gran patiment. L’atenció es realitza telefònicament o per videoconferència.
Mataró Bus és gratuït a partir d’avui i fins al 9 d’abril pel coronavirus
Els usuaris no hauran de pagar bitllet senzill ni validar cap de les targetes de transport. També s’ha decidit reduir més la freqüència dels autobusos, que els dissabtes circularan amb els horaris de dia festiu. Des del 20 de març, de dilluns a divendres circulen amb els horaris del mes d'agost.
El TecnoCampus llança un espai web d’assessorament per a futurs estudiants universitaris
Oferirà informació sobre els nous terminis de selectivitat o de preinscripció, a més de les sessions online previstes per donar a conèixer la seva oferta acadèmica de graus per al proper curs
L’Ajuntament i TecnoCampus recullen en una guia les mesures econòmiques i sociolaborals de suport a PIMES i autònoms
L’Ajuntament de Mataró i TecnoCampus Mataró-Maresme han fet la recopilació de les mesures locals, autonòmiques i estatals que han sorgit aquests dies de suport a PIMES i autònoms. L’objectiu és oferir un document amb un resum per fer més fàcil l’accés a la informació a aquest col·lectiu, motor del teixit empresarial de la ciutat i de la comarca que veu afectada la seva activitat per la crisi de la COVID-19.
L’Arxiu Municipal fa una crida a la col·laboració ciutadana per documentar la situació de la pandèmia de la COVID-19
L’objectiu de la crida és recollir documents que siguin testimoni de la solidaritat entre persones individuals o col·lectius que treballen i/o col·laboren a Mataró, i així poder-los conservar per a la posteritat. Els arxius digitals, que poden ser des de dibuixos dels infants de suport als malalts, a vídeos de reconeixement als sanitaris o imatges de com una comunitat de veïns s’organitza, es poden enviar al correu arxiumpal@ajmataro.cat
El TecnoCampus dona suport a la gestió de la COVID-19 en els centres sanitaris
Professionals i estudiants dels darrers cursos d’Infermeria participen en les tasques assistencials en diversos hospitals, i s’ha fet una donació de material al Consorci Sanitari del Maresme.
Mataró es compromet a fer tot el que estigui al seu abast per minimitzar l’impacte econòmic de la Covid-19
La Junta de Portaveus ha aprovat per unanimitat una Declaració institucional en què l’Ajuntament mostra el seu suport a les persones afectades, i agraeix la implicació a la ciutadania i a la feina dels serveis essencials en la lluita contra el coronavirus
El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme assumeix la gestió dels residus hospitalaris de més de 30 centres
En funció de com evolucioni la pandèmia i el confinament, les autoritats no descarten que més centres hospitalaris hagin de derivar els seus residus a la planta de Mataró.
La Fundació Hospital reforça l’atenció psicològica a la ciutadania dins del context de la COVID-19
La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena posa a disposició de la ciutadana un equip de professionals per dur a terme de manera gratuïta atenció psicològica. L'objectiu és ajudar en el maneig de l’estrès, per mantenir l'equilibri emocional amb una actitud positiva en aquests moments de confinament al domicili, i ajudar en la gestió del sentiment de por i incertesa. Les peticions es poden fer al correu atenciopsicologicacovid19@fundaciohospital.org i les sessions es faran telefònicament o per videoconferència.
El servei de transport públic Mataró Bus deixa de ser gratuït a partir del 10 d’abril
El servei de transport públic Mataró Bus torna a les tarifes vigents a partir del 10 d’abril un cop finalitzada la restricció de mobilitat per als sectors no essencials acordada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Pel que fa als horaris, durant els dies feiners la freqüència és la mateixa que durant els feiners del mes d’agost, i els dissabtes passen a tenir la mateixa freqüència que els diumenges i festius.
L'Ajuntament ajudarà la Generalitat a garantir que alumnes de final de cicle tinguin una tauleta amb connexió a Internet
S'entregaran al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya un centenar de tauletes i kits de connexió Mifi (Wifi portàtil) perquè l’alumnat pugui seguir el tercer trimestre del curs des de casa. La inversió de l'Ajuntament és de 35.000 € i se suma al material que ha de distribuir la Generalitat a Catalunya a les famílies amb alumnes que cursen estudis de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
L’Ajuntament prohibeix als comerços exposar productes d’alimentació a la via pública
La mesura es pren de manera temporal mentre duri la crisi pel coronavirus. Es fa per la dificultat de garantir que els productes no es toquen sense guants o que els vianants i clients mantenen les distàncies adients amb els aliments.
Les atencions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i al col·lectiu LGTBI de Mataró baixen lleugerament durant la crisi del coronavirus
El Centre per a la Igualtat per a les Dones i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de Mataró va tancar les seves portes quan es va decretar, el 14 de març, l’Estat d’Alarma del coronavirus. De totes formes, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d'Atenció Integral (SAI) al col·lectiu LGTBI es continua oferint a través del correu electrònic info.cird@ajmataro.cat o al telèfon 647 99 00 82.
L’Institut municipal Miquel Biada ofereix portes obertes virtuals de l’11 al 14 de maig per als Cicles Formatius, Batxillerat i PFI
Les famílies i estudiants interessats en cursar estudis de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mig o de Grau Superior o els Programes de Formació i Inserció (PFI) podran accedir a xerrades online amb els responsables dels respectius equips docents els dies 11, 12, 13 i 14 de maig.
Les línies 1, 2 i 3 de Mataró Bus tornen a la freqüència habitual a partir del dilluns 11 de maig
Les línies L1, L2 i L3 del servei de transport públic Mataró Bus recuperen l’oferta diària habitual a partir de l’11 de maig. La resta de línies mantindran l’oferta dels dies feiners del mes d’agost i els dissabtes, diumenges i festius totes les línies recuperen l’oferta diària habitual. Aquesta mesura és per atendre l’augment de la demanda en determinades línies de forma que es pugui continuar mantenint les normes sanitàries i de distanciament entre persones durant la crisi de la COVID-19.
Mataró habilita un carril d’accés a la platja del Varador per a la pràctica individual d’esports aquàtics
A partir del dimarts 12 de maig, es podran practicar esports aquàtics de forma individual a la platja del Varador on s’ha senyalitzat un camí d’entrada a l’aigua del mar, just al costat del Centre Natació Mataró. L’horari permès serà de 6 a 10 h del matí, l’esport s’ha de fer de forma individual respectant els 2 m de distància interpersonal i cal ser major de 14 anys. No es permet el bany recreatiu ni fer esport a la sorra.
El Consorci Sanitari del Maresme es prepara per recuperar progressivament l’activitat suspesa a causa de l’epidèmia de la Covid-19
Es demana a les persones usuàries que no vagin ni truquin als centres sanitaris encara que tinguin cita per als propers dies, si aquesta no ha estat confirmada telefònicament perquè cal posar en agenda de nou les visites, les intervencions quirúrgigues i les proves diagnòstiques no realitzades per als propers mesos.
Els mercats no sedentaris recuperen els horaris habituals per a la venda d’alimentació
Els sis mercats ambulants van reprendre la seva activitat el passat dissabte 16 només per a la venda d’alimentació i amb mesures de seguretat com el control d’accés i l’esponjament de les parades per minimitzar el risc de contagis, però ho van fer amb horari restringit. A partir del proper dissabte 23 reprenen l’horari habitual.
Mataró posa en marxa agents de suport per a la reactivació econòmica i social de la ciutat
Es tracta de més de 20 persones organitzades per parelles que informaran i assessoraran als responsables de les activitats sobre la correcta aplicació de les mesures de reactivació i salut pública en cada fase de desescalada.
Mataró se suma al dol oficial decretat fins al 6 de juny en record a les víctimes de la COVID-19
L’Ajuntament se suma als 10 dies de dol oficial decretats pel Consell de Ministres i també al minut de silenci previst per avui 27 de maig, a les 12 h, des del lloc de treball o des de casa. Durant aquestes dies de dol, les banderes exteriors dels edificis municipals i la que es troba a la plaça de Santa Anna onejaran a mig pal i a les banderes interiors del Saló de Sessions s’han posat crespons negres.
L’Ajuntament ajuda a comerços i establiments a conèixer les condicions sanitàries que han de complir en fase 1
S’ha recollit en onze documents la normativa específica que ha de tenir en compte cada tipus d’establiment pel que fa als aforaments, les neteges i desinfeccions, la gestió dels residus, el control d’accés, requisits del personal i altres condicions. Està previst adaptar els documents a les normes que siguin d'aplicació en les properes fases del desconfinament.
L’Ajuntament posa en marxa un Observatori específic amb informació de la crisi Covid-19
Es tracta d’un instrument de suport en l’elaboració del Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró que aporta dades de l’afectació de la crisi sanitària als principals àmbits d’anàlisi.
El Mataró Bus recupera el 100% del servei a partir d’aquest dimarts 2 de juny
L’empresa prestadora del servei haurà de seguir aplicant les mesures per a la prevenció i el control de la infecció per la Covid-19.
Benestar Social augmenta en un 124,87% els serveis a la ciutadania més vulnerable durant la crisi del coronavirus
Habilitar el Centre Cívic Gatassa en un Centre d’Acollida Municipal provisional, atendre a totes les persones que necessiten una primera atenció així com els serveis d’atenció al domicili i donar aliments i àpats a persones i famílies que passen per situacions de vulnerabilitat són alguns dels serveis que fa Benestar Social i que durant la crisi del coronavirus han augmentat de forma considerable.
Les platges de Mataró comencen la temporada de bany amb socorristes i informadors per supervisar aforaments
Un equip de 30 informadors recorden als usuaris la importància de gaudir de les platges amb responsabilitat, mantenint la distància social i complint totes les mesures de seguretat. La resta de serveis ja està també en marxa, excepte el bany adaptat que començarà l’1 de juliol amb la cessió de cadires amfíbies. La vegetació de les dunes de la platja del Varador es protegirà amb un cordó com espai naturalitzat.
Mataró entra en Fase 3 i es prepara per a la nova normalitat
El dijous 18 de juny Mataró entra en Fase 3 i per tant s’eliminen les restriccions de mobilitat per àrea sanitària que hi havia fins ara, les reunions en grup augmenten a 20 persones i s’amplien els aforaments en establiments de l’hostaleria, el comerç i la cultura. A Mataró s’amplia el nombre d’equipaments oberts a la ciutadania i també els aforaments en aquells que ja havien obert en l’anterior fase. El 29 de juny s’inicia l’oferta de casals d’estiu i esportius i als equipaments cívics s’inicia l’activitat associativa amb restriccions.
Mataró decreta mesures de protecció per a la represa del normal funcionament de la ciutat
El Pla Bàsic d’Emergències Municipal, activat des del 13 de març en fase d’emergència degut a la crisi sanitària de la Covid-19, s’ha rebaixat a fase d’alerta.
L’Ajuntament amplia l’espai a les entrades i sortides de 9 escoles per facilitar la distància interpersonal
De cara al proper curs 2020-2021, l’Ajuntament ha estudiat l’accés dels centres escolars de la ciutat per poder garantir la distància interpersonal d’1’5-2 metres entre unitats familiars en els horaris de sortida i entrada. Analitzada la situació, es planteja l’ampliació de les voreres en els accessos a 9 centres escolars per millorar l’entorn, unes actuacions que es fan durant aquest mes de juliol i durant l’agost.
TecnoCampus aplicarà ajudes de fins al 50% de la matrícula de grau per a situacions derivades de la Covid-19
El TecnoCampus posa en marxa el Programa d'ajuts per a la matrícula per a situacions derivades de la crisi de la Covid-19 amb una dotació de 500.000 €, dels quals se n’assignen en primera instància 200.000 € per a la matrícula de setembre. Els requeriments per optar a aquests ajuts es basaran en criteris de renda 2019 i en el fet d’acreditar situacions econòmiques de dificultat derivades de la Covid-19. Aquesta és una de les mesures socials acordades en la Taula per a la reconstrucció socials i econòmica de Mataró.
Una resolució judicial avala l’aïllament imposat per l’Ajuntament a set persones per evitar contagis de la Covid-19
La interlocutòria s’acull a la modificació legislativa decretada per la Generalitat el 4 d’agost en què s’estableix la competència dels ajuntaments per adoptar aquest tipus de mesures quan es consideri que hi ha risc per a la salut pública.
L’increment de contagis de la Covid-19 a Mataró fa suspendre l’Ofrena floral en record a Lluís Companys
L’Ajuntament decideix per seguretat anul·lar actes, activitats i serveis que congreguin gent. L’alt risc de rebrot de contagis en què es troba Mataró fa actuar amb la màxima prudència a l’espera de les properes restriccions que determinarà la Generalitat de Catalunya.
Mataró eleva a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’augment de contagis de Covid-19
La mesura es pren en consonància amb les mesures determinades per la Generalitat de Catalunya per controlar la transmissió del virus. A Mataró, el risc de rebrot és de 632 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,82.
L’Ajuntament demana a la Generalitat que prengui mesures urgents per contenir els contagis de Covid-19 a la ciutat
A partir d’un informe tècnic sobre l’evolució de les dades epidemiològiques a la ciutat, l’Ajuntament demana a la Generalitat que adopti mesures necessàries urgents per disminuir la interacció social i poder revertir la situació sanitària. A Mataró, el risc de rebrot s’acosta als 2.000 punts i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,81.
Mataró comença a aplicar les noves mesures decretades per la Generalitat per reduir els contagis
Entre les noves restriccions aprovades per la Generalitat per contenir la propagació de la Covid-19 que han entrat en vigor avui hi ha el tancament perimetral de Catalunya durant dues setmanes; la prohibició d’entrar i sortir del municipi des de divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h; la suspensió d’activitats extraescolars, culturals i esportives, i el tancament de comerços més grans de 800 m2, entre d’altres.