Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia - 2022

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Els principis d’equitat i no-discriminació són fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia). Aquesta llei ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGBTI, i entre els seus objectius hi ha el d'aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.

Des de l’Ajuntament de Mataró i en col·laboració amb d’altres entitats i organismes del territori, s'elabora un programa d’activitats per reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Enguany la campanya centra la seva atenció en el col·lectiu trans, per tal de visibilitzar la seva realitat en una societat on els cossos dissidents, les identitats i expressions de gènere a vegades encara suposen desigualtats  i violències. Des de la sensibilització i també des de la reivindicació treballem per fomentar els valors de la igualtat, el respecte i la tolerància i reduir qualsevol discriminació que pateixi el col·lectiu.

Podeu seguir les novetats de la campanya als perfils d'Instagram i Facebook d'Igualtat, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Mataró: @igualtatmataro.  

També podeu descarregar el programa al següent enllaç.

hr-lgtbi.png

Programa d'activitats

Minisite_peu_LGTBI.jpg