Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia 2023


L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Des del mes d’octubre de 2014, Catalunya disposa d’una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia). Aquesta llei ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGBTI, i entre els seus objectius hi ha aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.

Des de l’Ajuntament de Mataró i en col·laboració amb d’altres entitats i organismes del territori, s'elabora un programa d’activitats per reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Aquest any la campanya centra la seva atenció en la diversitat sexual i les identitats de gènere  per viure-les com un valor.

A continuació trobareu el detall de totes les activitats d'enguany i us podeu descarregar el cartell de la programació en aquest  enllaç.  


hr-lgtbi.png

Programa d'activitats

Tlf. Atenció ciutadana:

010 (900 859 009 des de fora de Mataró)

Minisite_peu_LGTBI-2023.jpg